IOC kiek anksčiau paskelbė, kad artėjančiose Paryžiaus olimpinėse žaidynėse nebus toleruojama jokia diskriminacija nukreipta prieš Izraelio sportininkus, nes jie nėra atsakingi už savo valstybių vadovų sprendimus.

Šiuo komentaru IOC bandė užkirsti kelią bet kokioms provokacijoms ar atsisakymui varžytis prieš Izraelio atletus, kurių šalis šiuo metu kariauja su „Hamas“.

Progos sureaguoti į šiuos žodžius nepraleido S. Lavrovas, apkaltinęs IOC, kad ši „save gretina su Vakarų valstybėmis“ ir tokį sprendimą pavadino gėdingu.

„Tai neįtikėtina. IOC dar kartą parodė savo politinę liniją. Tai, kas liečia Vakarų valstybių interesus, ypač JAV, visada yra palaikoma ir organizacija randa būdų, kaip tą pateisinti. Tai gėdinga ir IOC stipriai save diskreditavo“, – pyko S. Lavrovas.

„Rusijos situacija yra unikali ir negali būti palyginta su jokiu kitu kariniu konfliktu pasaulyje. IOC priimti sprendimai yra draudimai yra pasekmė to, kad Rusija Ukrainą užpuolė vykstam žiemos paralimpinėms žaidynėms“, – atsakydama pareiškė IOC.

Kiek anksčiau IOC suspendavo Rusijos olimpinį komitetą (ROC). Toks sprendimas priimtas dėl to, kad ROC pripažino savo narėmis keturių okupuotų Ukrainos teritorijų organizacijas. Į savo olimpinę šeimą ROC priėmė Luhansko, Donecko, Chersono ir Zaporižės olimpines organizacijas.

IOC dar nėra nusprendusi, ar Paryžiaus žaidynėse bus rusų atstovai, kurie varžytųsi kaip neutralūs atletai. Kiek anksčiau teigta, kad dėl to apsispręsta bus „tam tinkamu metu“.