Gimtinėje kritikos strėlėmis tiesiog sušaudytas latvis galų gale patalpino komentarą socialiniame Instagram tinkle, kuriame pabandė paaiškinti susidariusią situaciją.

Anot 31-erių puolėjo, praėjusią savaitę pasirodžiusi „naujiena“ apie jo prisijungimą prie „Spartak“ buvo rusų klubo kerštas.

„Spartak“ paskelbta informacija nėra tiesa, aš neturiu galiojančio kontrakto su šiuo klubu. Priešingai, aš turiu galiojantį kontraktą su kita komanda. „Spartak“ klubui nepatiko mano atsisakymas žaisti Rusijoje ir mes pamatėme atsakomąjį jų veiksmą“, – rašė M. Indrašis.

„Aš smerkiu Rusijos karą Ukrainoje! Aš nežaisiu agresorių šalyje! Aš esu Latvijos patriotas ir visada savo atsidavimą gimtajai šaliai atiduodavau aikštėje, dėvėdamas rinktinės marškinėlius devyniuose pasaulio čempionatuose paeiliui“, – pažymėjo ledo ritulininkas.

Anot latvio, praėjusią savaitę jis sulaukė daug kritikos gimtinėje, tačiau mano jos nenusipelnęs.

„Savo atžvilgiu sulaukiau daug neigiamų atsiliepimų, kritikos, žinučių – tiesiog neadekvačių vertinimų. „Dabar matome, koks yra tikrasis jo veidas ir požiūris“, – rašė žmonės. Tačiau aš noriu pažymėti, kad pats jokios informacijos apie žaidimą „Spartak“ neteikiau, o žmonės patys pasidarė išvadas perskaitę naujienas žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose. Dar sykį noriu patikinti, kad tai nebuvo tiesa“, – tikino latvis.

Primename, kad sutikęs žaisti Rusijoje ledo ritulininkas būtų praradęs teisę atstovauti savo šalies rinktinėje – tokia pataisa po karo Ukrainoje pradžios buvo padaryta Latvijos sporto įstatyme.

Devynių pasaulio čempionatų ir dvejų olimpinių žaidynių dalyvis prasidėjus karui Ukrainoje paliko Vladivostoko „Admiral“ klubą ir persikėlė į Šveicarijos „Premier“ lygą, gynė „Biel-Bienne“ ekipos garbę ir čia užbaigė 2022-ųjų sezoną.

Kiek anksčiau Latvijos Delfi portalas skelbė, jog Vladivostoko „Admiral“ klubui ir toliau vadovaus buvęs ilgametis Latvijos rinktinės lyderis Leonidas Tambijevas, jo asistentu dirbs kitas Latvijos pilietis Andrejus Banada.

L. Tambijevas – visų laikų rezultatyviausias ledo ritulininkas Latvijos rinktinėje, per 208 dvikovas pelnė 66 įvarčius ir atliko 84 rezultatyvius perdavimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją