Prizines vietas taip pat užėmė dvylikametė Gilė Bitė Starkutė ir dešimtmetis Valentinas Ivačenka. G. B. Starkutė iškovojo antrąją vietą kategorijoje iki 14 metų, o V. Ivačenka – trečiąją kategorijoje iki 10 metų.

Pirmosios vietos nugalėtojos G. Maculevič tėtis teigia, kad dukrą žaisti golfą paskatino šeimos pavyzdys – jis pats yra šio žaidimo entuziastas. Pasak jo, Gabrielai šis apdovanojimas yra įrodymas, kad stengiantis ir treniruojantis galima pasiekti stulbinamų rezultatų. Šeima taip pat labai džiaugiasi, kad sėkmingas pasirodymas dar labiau įkvėps dukrą siekti tikslų tiek golfe, tiek kitose gyvenimo srityse. Panašius teiginius išsakė ir G. B. Starkutės tėtis.

„Vaikus visuomet skatina pergalės bet kokioje sporto šakoje, o žaidimas ir galimybė bendrauti su bendraamžiais įtraukia. Iškovota antroji vieta reiškia, kad įdėtos pastangos nenuėjo veltui ir Gilė eina teisinga linkme. Džiugu, kad jaunimo golfo lygis Lietuvoje auga“, – teigė G. B. Starkutės tėtis.

Čempionate, pritraukusiame dalyvius iš Latvijos ir kaimyninių šalių, vaikinai varžėsi penkiose amžiaus kategorijose – iki 10, iki 12, iki 14, iki 16 ir iki 18 metų, o tuo tarpu merginos – keturiose: iki 10, iki 12, iki 14 ir iki 18 metų.

Taip pat čempionate dalyvavo ir Lietuvai atstovavo Michailas Martynovas, kuris užėmė ketvirtą vietą kategorijoje iki 14 metų, Simonas Žilinskas, laimėjęs septintą vietą kategorijoje iki 14 metų, Vilnius Belousovas, laimėjęs aštuntą vietą kategorijoje iki 14 metų, Oskaras Belousovas, laimėjęs septintą vietą kategorijoje iki 10 metų ir Giedrius Mackelis, laimėjęs ketvirtą vietą kategorijoje iki 10 metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)