Apie įtarimus paskelbė sporto dienraštis "L'Equipe", straipsnį pirmajame puslapyje pavadinęs "Armstrongo melagystė". Laikraščio teigimu, 1999 metais paimti jo šlapimo mėginiai buvo užšaldyti ir nuo 2004 metų tiriami naujausiais metodais netoli Paryžiaus esančioje Šatenė-Malabri laboratorijoje. Juose rasta eritropoetino (EPO) pėdsakų.

Šių metų liepą po septintojo triumfo "Tour de France" karjerą baigęs 33 metų amerikietis teigia, kad prancūzų žiniasklaida vėl užsiėmė "raganų medžiokle".

"Deja, "raganų medžioklė" tęsiasi, o šis straipsnis yra ne kas kita, kaip bulvarinė žurnalistika, - pareiškė L.Armstrongas. - Tiesiog pakartosiu, ką jau sakiau daug kartų: niekada nevartojau jokių dopingo preparatų".

Laikraščio teigimu, EPO pėdsakų rasta tiriant mėginius visais trimis esamais metodais.

1999 metais L.Armstrongas iškovojo pirmąją savo pergalę "Tour de France".

Laboratorijos vadovo teigimu, mėginiai buvo tiriami anonimiškai, nežinant, kad jie priklauso amerikiečiui, todėl įtarti jokiomis išankstinėmis nuostatomis jų negalima.

"Tour de France" organizatorių nuomone, net ir esant teigiamiems testų rezultatams, jokių sankcijų L. Armstrongui pritaikyti neįmanoma, nes pagal dopingo testų procedūrą turi būti teigiami A ir B testai, o šiuo atveju papildomai buvo tiriamas tik antrasis mėginys. Tačiau amerikiečio įvaizdžiui ši informacija padarys didelę žalą, nes ir anksčiau būta įtarimų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją