Olimpinių lankų pradedančiųjų grupėje, kurios dalyviai šaudė iš 20 metrų atstumo, varžėsi patys jauniausi lankininkai. Nugalėtoju tapo vilnietis Ugnius Kliukas.

Jis už savęs paliko jaunuosius Kauno lankininkų klubo atstovus Karolį Semašką ir Deividą Palubinską.

Kitoje olimpinių lankų pradedančiųjų grupėje, kurios dalyviai šaudė iš 30 metrų atstumo, stipriausias buvo Mantas Linka, finale nugalėjęs Julianą Semionovą. Bronzos medalis atiteko jaunajam Molėtų klubo atstovui Virgilijui Šironui.

Iš 30 metrų atstumo šaudė ir lankininkai su paprastaisiais lankais. Šioje grupėje užtikriną pergalę šventė Mindaugas Junevičius. Antrą vietą užėmė Vladimiras Mosinas, o trečią – Remigijus Skirgaila. Visi šie lankininkai atstovauja Vilniaus LSK klubui.

Skriemulinių lankų grupės dalyviai šaudė iš 50 metrų atstumo. Geriausiai sekėsi vilniečiui Valerijui Denisovui, kuris nepaliko jokių vilčių savo varžovams. Sidabro ir bronzos medaliai iškeliavo į Uteną, juos iškovojo Marius Grigaravičius ir Remigijus Bileišis.

Olimpinių lankų jaunimo grupėje vilnietis Adamas Kovalevskis užėmė antrą vietą. Jis finale nusileido pajėgiam Latvijos sportininkui Janiui Amatniekui. Trečią vietą užėmė taip pat Latvijos atstovas Maris Lapinis.

Olimpinių lankų moterų grupėje gana netikėtai pergalę šventė Jelena Malasa–Homicevica, kuri pusfinalyje nugalėjo lietuvę Gerdą Pociūnaitę, o finale įveikė labai pajėgią savo tautietę Anetę Kreicbergą. G. Pociūnaitė, nugalėjusi Lailą Kuzmienę, iškovojo bronzos medalį.

Olimpinių lankų vyrų grupėje vyko pati atkakliausia kova, kurios rezultatai tai pat buvo sunkiai nuspėjami. Kaunietis Ignas Morkeliūnas, kvalifikacijoje užėmęs vos 8-ą vietą, ketvirtfinalyje eliminavo kvalifikacijos nugalėtoją L. Bernotą, pusfinalyje įveikė Gytenį Janušą, o finale „sausu“ rezultatu nugalėjo Taurūną Lubį.

Mažajame finale Gytenis Janušas nusileido Kęstučiu Timinskui, kuriam ir atiteko bronzos medalis.

Ir jaunimo, ir suaugusiųjų olimpinių lankų grupių dalyviai šaudė iš 70 metrų atstumo. Varžybų atomazga tapo olimpinių lankų mišrių porų varžybos. Būtent šioje grupėje ir buvo užregistruoti 3 nauji Lietuvos rekordai.

Kvalifikacijoje vilniečių G. Pociūnaitės ir A. Kovalevskio pora užfiksavo naują Lietuvos jaunimo ir taip pat suaugusiųjų mišrių porų rekordą, bei užėmė pirmą vietą. Deja, atkrintamose varžybose nuo lietuvių dueto nusisuko sėkmė. Jie pusfinalyje pakartojo Lietuvos jaunimo mišrių porų iškritimų rekordą, tačiau to nepakako ir lietuviai 1 tašku pralaimėjo latvių Oksanos Jurcenko ir Eduardo Lapsino porai. Pastarieji po to triumfavo ir finale, įveikdami kitą latvių porą Janį Apsitį ir J. Malasą-Homicevicą.

G. Pociūnaitė ir A. Kovalevskis susitikime dėl bronzos kovojo su J. Amatnieko ir A. Kreicbergos duetu, tačiau ir šioje dvikovoje 1 tašku stipresni buvo latviai. Nepaisant to, lietuviai sugebėjo net 4 taškais pagerinti Lietuvos jaunimo mišrių porų iškritimų rekordą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)