Laiškas rašytas dar 2022 m. po planetos pirmenybių JAV. Čia šuolių į aukštį rungtyje J. Mahučik pasidabino sidabro medaliu.

Ukrainietė gana šaltai reagavo į laišką ir mano, jog rusės komunikacija – pavėluota.

„Gavau žinutę iš Lasickenės. Ji man parašė, bet žinote, žinutė skambėjo taip: „Atsiprašau, kad neparašiau anksčiau. Maniau, kad tau to nereikia. Mano palaikymas ir žodžiai nėra būtini.“

Tada atsisėdau ir galvoju: „Parašei man po pasaulio čempionato, kai prieš tai daviau tiek daug interviu, kuriuose sakiau, kad iš jos vis dar nėra jokios žinutės“.

Manau, taip ji sureagavo. Tuomet daugelis žiniasklaidos priemonių pradėjo rašyti, kad iš jos jokios reakcijos (karo tema) nebuvo, nors varžėmės tame pačiame sektoriuje. Ir tik po to ji man parašė.

Būtų kitaip, jei ji būtų prabilusi 2022-ųjų vasarį. Tada daug merginų sėdėjo priedangose, slėptuvėse, taip pat ir aš. Ir tuomet nebuvo jokios reakcijos.

Pirmiausia ji parašė laišką Thomui Bachui. Tą padarė prieš laišką man. Buvo daugiau apie tai, kaip rusai dabar negali varžytis, ir viskas.

Ji palaikė mane kaip sportininkę ir merginą, su kuria varžėsi. Bet tada ji parašė: „Žinau, kad tu manęs nesuprasi“. Aš tiesiog praradau viltį, kai dar anksčiau kažko tikėjausi iš jos.

Po pasaulio čempionato Oregone man to nebereikėjo. Tiesiog visiems pasakiau ir visiems daviau interviu, o tik po viso šito ji man parašė“, – mintimis dalinosi J. Mahučik.

Lasickienė: padariau klaidą


Sports.ru pasidalino M. Lasickienės laiško turiniu.

„Jaroslava, labas! Sveikinu jus su pasaulio čempionato medaliu! Tu esi neįtikėtina ir aš žaviuosi tavo tvirtumu.

Labai apgailestauju, kad mūsų šalių santykiai turėjo įtakos jūsų požiūriui į mane. [...] Kasdien galvoju, kad viskas būtų gerai tau ir tavo artimmiesiems, kažkodėl maniau, kad tu tai supratai (tiek metų pažįstant mane ir mano trenerį).

Bet, žinoma, jūs neprivalote, nes niekada to nesakiau garsiai. Atleisk už mano silpnybę, neradau žodžių, bijojau, kad mano „kaip sekasi?“ dar labiau įskaudins, nes atsakymas į šį klausimą yra aiškus.

Ir buvau tikra, kad joks mano žodis nepalengvins jūsų išgyvenimų ir kančių. Aš nieko negaliu padaryti dėl to (karo), ir tai drasko mane. Aš niekaip savęs neteisinu, tik noriu, kad bent pabandytum mane suprasti.

Padariau klaidą, bet maniau, kad mano žodžiai tau niekaip nepadės. Tačiau tylėjimas nelygu sutikimui. Nemanau, kad jūs manęs suprasite... Visą tai skaitau iš naujo ir suprantu, kad žodžiai nieko nepalengvina“, – rašoma M. Lasickienės laiške.

30-metė M. Lasickienė priklauso Rusijos karinėms pajėgoms, už nuopelnus tarptautinėje arenoje 2020-aisiais jai suteiktas kapitonės laipsnis.

Prasidėjus karui Ukrainoje daugumoje sporto šakų užsitrenkė durys Rusijos ir Baltarusijos atletams.

Primename, kad lengvojoje atletikoje dėl dopingo skandalų rusai su išlygomis buvo suspenduoti dar nuo 2015 metų.

M. Lasickienė tik savo pirmąjį karjeros titulą planetos pirmenybėse iškovojo atstovaudama Rusijai – vėliau visus savo pasiekimus ji fiksavo jau kaip neutrali atletė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)