Burinių jachtų regatos I etapo startas įvyko sekmadienį, liepos 31 dieną, 11 valandą. Varžybose dalyvauja 52 jachtos iš Lietuvos ir užsienio valstybių.

I etape jachtos startavo iš Klaipėdos jachtklubo, plauks iki Palangos ir grįš atgal į Klaipėdą. Tolesniems etapams, kaip ir kasmet, Kuršių marių regata persikels į Nidą.

Jachtos suskirstytos į 8 grupes ir varžysis dėl 3 pagrindinių prizų – pereinamųjų Kuršių marių regatos nugalėtojų taurių.

Regatos dalyviai tradiciškai susirungs penkiuose etapuose, bet šiek tiek skirtingose distancijose: didžioji „A“ distancija sieks apie 210 jūrmylių, trumpesnė „B“ – 160 jūrmylių.

Bendrojoje įskaitoje bus išaiškintas nugalėtojas pagal perskaičiuotą laiką „A“ distancijoje ir nugalėtojas pagal realiai sugaištą laiką „A“ distancijoje. Taip pat – nugalėtojas pagal perskaičiuotą laiką trumpesniojoje „B“ distancijoje.

Jachtų varžybos rengiamos pagal „ORC Club“ ir „ORC International“ taisykles, kurios leidžia suvienodinti skirtingų jachtų šansus taip akcentuodami buriuotojų meistriškumą, o ne tik laivų technines ypatybes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją