Po pirmo duoto starto teisėjai nubaudė lietuvį geltona kortele, nes jis liko savo vietoje. Per pakartotinį startą perskubėjo italas Simone Collio - jį teisėjai nubaudė raudona kortelė ir pašalino iš varžybų.

Trečias startas - pagaliau pavyko: R. Sakalauskas pajudėjo iš vietos, bet iškart sustojo ir tik žiūrėjo, kaip bėga varžovai. Prieš pat finišą traumą patyrė latvis Ronaldas Arajas ir lietuvis galėjo lengvai užimti šeštą vietą, bet tyčia nefinišavo.

Auksas atiteko prancūzui Christophe'ui Lemaitre (10,09 sek.), sidabras - jo tautiečiui Jimmy'iui Vicaut (10,12 sek.), bronza - norvegui Jaysumai Saidy Ndure (10,17 sek.).

Vyrų 100 metrų bėgimo finalo rezultatai:

1.Christophe'as Lemaitre (Prancūzija)10,09 sek.
2.Jimmy's Vicaut (Prancūzija)10,12
3.Jaysuma Saidy Ndure (Norvegija)10,17
4.Harry's Aikines-Aryeetey (D. Britanija)10,31
5.Sergejus Smelykas (Ukraina)10,34
-Ronaldas Arajas (Latvija)DNF
-Rytis Sakalauskas (Lietuva)DNF
-Simone Collio (Italija)DQ

* * *

Primename, kad trečiadienį R. Sakalauskas vyrų 100 metrų bėgimo pirmame pusfinalyje finišą pasiekė per 10,23 sek., užėmė antrą vietą ir iškovojo bilietą į varžybų finalą.

Vis dėlto po finišo lietuvis nesugebėjo sustoti ir bėgdamas nugriuvo. Nors po kelių akimirkų lengvaatletis atsistojo, dėl patirtų sužeidimų jis negalės kovoti dėl Europos pirmenybių medalio.

R. Sakalauskas praleis ir šeštadienį bei sekmadienį vyksiančias 4x100 metrų vyrų sprinto estafetės varžybas. Pasak nacionalinės rinktinės vadovų svarbiausia, kad sportininkas atsigautų iki Londono olimpiados.

„Rytis traumą patyrė po pusfinalio varžybų, kirtęs finišo liniją ketvirtame žingsnyje, - teigė R. Sakalausko treneris Aleksas Stanislovaitis. – Šiandien finale mes pasirodyme, tačiau, greičiausiai po starto šūvio liksime savo vietoje ir iškovosime tik aštuntą poziciją. Gaila. Rytis turėjo realias galimybes kovoti dėl medalių. Jį gerai vertinto tiek varžovai, tiek žiūrovai. Jis buvo pirmasis lietuvis Europos čempionato finale. Paties sportininko nuotaikos labai prastos, suprantama, jis yra maksimalistas“.

Bendroje įskaitoje lietuvis tarp 24-ių pusfinalio dalyvių buvo ketvirtas. Jis pagal laiką atsiliko tik nuo norvego Jaysumos Saidy Ndure'o (10,13 sek.) ir dviejų prancūzų - Christophe'o Lemaitre (10,14 sek.) bei Jimmy'io Vicaut'o (10,22 sek.).

Atrankos varžybose R. Sakalauskas užfiksavo identišką laiką - 10,23 sek.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (218)