Jaunuolis ne tik pats sportuoja, bet ir kremta su sportu susijusius mokslus.

Nors 2013-i metai O. Ringiui jau tapo įsimintinais ir itin sėkmingais, pulti į euforiją jis nelinkęs – kurį laiką ant scenos nelipsiantis atletas sako, kad turi kur tobulėti.

Sportuoti pradėjo draugo dėka

Nuo septynerių metų save sportui atidavęs O. Ringys kultūrizmą atrado visai neseniai – prieš ketverius metus. Tuomet jį į sporto salę atsivedė draugas, kuris sunkumus kilnojo jau kurį laiką – nuo tada vaikinas ir nepalieka šio sporto. Lietuvos ir Europos jaunimo čempionas tikina, kad jau po pirmos treniruotės suprato, kad kultūrizmas – tai ko jam reikia.

„Išėjus iš salės, norėjau grįžti atgal ir toliau sportuoti. Tai pat pamenu, kad atsikėlus kitą dieną jaučiau didžiulį raumenų skausmą, kuris kėlė pasitenkinimą“, - pirmus žingsnius mena atletas.

Pradėjęs sportuoti, jaunuolis net neturėjo minčių, kad ateityje lips ant scenos. Tačiau po metų jis jau sportavo prižiūrimas trenerio ir greitai suprato, kad nori išmėginti laimę besivaržydamas su kolegomis.

Pirmieji rezultatai nenudžiugino, bet tapo puikia paskata.

„Pirmi įspūdžiai iš varžybų buvo dviprasmiški, kadangi likau penktas, toli nuo prizininkų. Tai iš dalies nuliūdino, bet kartu suteikė begalinę paskatą judėt toliau ir siekti prizinių vietų“.

Apie Europos čempiono titulą nė negalvojo

Pirmi nesėkmingi žingsniai kultūrizme jaunuoliui suformavo tikslą ne tik palypėti ant prizininkų pakylos, bet ir tapti geriausiu Lietuvoje. Šįmet jis buvo netoli to – bendroje įskaitoje liko antras. Tačiau lūkesčių triumfuoti Europos jaunimo kultūrizmo čempionate jis neturėjo. Kaip pasirodė – be reikalo. Svorio kategorijoje iki 75 kg. čempionu tapęs šilutiškis sako, kad pasiruošimas truko apie penkis mėnesius, tačiau sunkiausiu etapu vadina ne varginančias dietas ar paskutinių jėgų pareikalaujančias treniruotes.

„Sunkiausia turbūt yra alinančios pozavimo treniruotės ir paskutinę pasiruošimo savaitę atsilaikyti nuo visų skanėstų“, - sako jis.

Net ir mažai kultūrizmu ir šio sporto niuansais besidomintys žmonės supranta, kokia svarbi yra taisyklinga mityba siekiant rezultatų. Iš pažiūros net menki nuklydimai ir netinkamo maisto suvalgymas artėjant varžyboms gali lemti žemesnę prizinę vietą. Užtat po varžybų ar pasibaigus sezonui atletai gali atsigriebti.

„Tik nulipęs nuo scenos, likusią dienos dalį valgau viską ką noriu. Kitą dieną jau grįžtu į ritmą ir tęsiu pasiruošimą kitoms varžyboms. Šiaip esu smaližius ir labai mėgstu saldumynus, todėl pirmiausia prikramtau šokolado, ledų, o vėliau jau ir picą ar kokio kito nesveiko maisto“, - po varžybų suvalgomus skanėstus vardija O. Ringys.

Susilaukia įvairių žvilgsnių

Europos čempionas pasakoja, kad kultūrizmas jam padėjo ne tik susitvarkyti keletą sveikatos problemų, bet ir formavo jį kaip asmenybę – jis tapo šaltesnių nervų bet atkaklesnis siekdamas savo tikslų. Nepalūžti jaunuoliui padeda ir noras įrodyti, kad jis gali būti geriausias bei atsakingumo jausmas, kad pradėto darbo nevalia mesti. Be kita ko jį palaiko šeima, draugė su draugais ir treneris Mindaugas Vilkas, kuriems O. Ringys yra labai dėkingas.

Tačiau kultūristams reikia atlaikyti ne tik varginančias treniruotes ar sekinančias varžybas. Dar vienas iššūkis jiems – aplinkinių požiūris, kuris dažnai yra neigiamas.

„Žvilgsnių tikrai tenka susilaukti daug ir įvairiausių... Vieni žiūri su nuostaba ir susidomėjimu, kiti lyg su pavydu, o kiti gal net su pasišlykštėjimu“.

Nors pats O. Ringys šįmet varžėsi svorio kategorijoje iki 75 kg. ir kaltinti jį ribų peržengimu tikrai sunku, pats sportininkas mano, kad teisti grėsmingai atrodančius šių dienų kultūristus – kiekvieno asmeninis reikalas. Pats O. Ringys šiems sportininkams jaučia tik pagarbą.

Kurį laiką nesirodys scenoje

Panašu, kad šis jaunuolis spėja visur - aktyvų ir linksmą laisvalaikį mėgstantis O. Ringys šįmet baigė pirmą kūno kultūros ir sporto pedagogikos studijų kursą. Be tolimesnių mokslų studento mintyse ir sunkus darbas tobulinant savo kūną. Kaip sako pats atletas, kultūrizmu besidomintys žmonės jo ant scenos neišvys bent pusantrų metų. Per šį laikotarpį kultūristas nori priaugti kiek įmanoma daugiau raumenų masės bei panaikinti visus trūkumus, kurių turėjo ir šįmet:

„Žinoma, stengsiuosi toliau judėti į priekį, sportuoti ir tobulėti, bet kurį laiką nesirodysiu ant scenos – bent jau artimiausius pusantrų metų, o vėliau bus matyti. Turbūt mėginsiu laimę varžydamasis su vyrais Lietuvoje, o jei bus galimybės ir toliau už jos“.

Šiuolaikiniam kultūrizmui, sportininkų amžiaus aspektu, vis labiau slenkant į priekį, aukščiausias vietas iškovoja ir 40-ies ar daugiau metų sulaukę atletai. Savo ruožtu O. Ringys sako, kad turėti galimybes ir norą stovėti scenoje tokio amžiaus būtų smagu, tačiau viską parodys tik laikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)