Nors griuvo atlikdama dvigubą akselį, 25-erių vilnietė sugebėjo pasitaisyti ir už savo trumpąją programą užsitarnavo 55,80 balo – daugiausiai karjeroje.

Kur kas geriau A. Golovkinai pavyko teoriškai sudėtingesni trigubo ir dvigubo tulupų kombinacija bei trigubas Ritbergerio šuolis. Teisėjai nesikabinėjo ir prie jos suktukų bei žingsnių takelio.

„Tikrai gaila dėl tos vienos klaidos, bet visa kita atlikau labai gerai. Jaučiau didžiulį tribūnų palaikymą, viskas labai patiko. Prieš pasirodymą dėl to šiek tiek jaudinausi, bet galiu pasakyti, jog savos publikos parama labai padėjo. Norėčiau visąlaik čiuožti namuose“, – šypsojosi čiuožėja.

Ankstesnis Davido Richardsono bei Debi ir Simono Briggsų Didžiojoje Britanijoje treniruojamos sportininkės asmeninis rekordas buvo 55,49 balo, o šį sezoną ji nebuvo viršijusi 53,11 balo.

Galutinėje rikiuotėje po moterų trumposios programos Lietuvos atstovė įsitaisė 15-oje vietoje, aplenkusi 18 konkurenčių.

Šeštadienį laisvąją programą demonstruos 24 pajėgiausios solistės.

„Dabar psichologiškai bus lengviau“, – pažymėjo A. Golovkina, trumpąją programą atlikusi Claude’o Debussy, Edo Sheerano ir Tokio Myerso kūrinių motyvais.

Tiesa, mintyse ir ji spėjo paskaičiuoti, kokio įvertinimo galėjo tikėtis, jei ne vienintelė ryški klaida – galbūt būtų pavykę įsisprausti ir į geriausių dešimtuką.

„Manau, būčiau surinkusi 58-59 balus. Bet nulipus nuo ledo treneris pagyrė, kad po klaidos pavyko susiimti ir užbaigti programą gerai. Deja, šiame sezone man dar nepavyko jos tobulai atlikti, nors ji man labai patinka. Patinka viskas – nuo muzikos iki aprangos.

O kalbant apie laisvąją programą, ji man galbūt šiek tiek lengvesnė, kadangi čiuožiu ją antrus metus“, – pastebėjo čiuožėja, kuri ketvirtadienį vilkėtą kostiumą užsisakė internetu ir pati puošė blizgučiais.

Iki šiol aukščiausia A. Golovkinos pozicija Europos pirmenybėse buvo 16-a, užimta dar 2016 metais.

Praėjusį čempionatą Suomijoje ji praleido dėl traumos, sveikatos problemos ir prieš tai ne kartą stabdė vilnietės progresą.

A. Golovkina neslepia, jog ir dabar koja leidžia treniruotis ant ledo ne dažniau nei kas antrą dieną.

Favoritės statusą ketvirtadienį pateisino bronzinė praėjusių pasaulio pirmenybių prizininkė iš Belgijos Loena Hendrickx, surinkusi 74,66 balo.

Antrą vietą užėmė 17-metė jos tautietė Nina Pinzarrone (69,70), trečia liko Europos čempionės titulą ginanti Anastasija Gubanova (68,96), iki 2018-ųjų atstovavusi Rusijai, o vėliau perėjusi į Gruzijos rinktinę.

Primename, kad likę Lietuvos čiuožėjai į Europos čempionato kovas Kaune įsijungs penktadienį, kai prasidės šokių ant ledo varžybos. Ritminius šokius teisėjams bei publikai pristatys Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius, taip pat Paulina Ramanauskaitė ir Deividas Kizala.

Pirmą kartą Lietuvoje vykstančiame čempionate iš viso pasirodys 167 sportininkai, atstovausiantys 32 valstybėms.

Rengti pirmenybes iš pradžių buvo patikėta Budapeštui, bet praėjusių metų pradžioje vengrai atsisakė teisės motyvuodami finansiniais sunkumais. Perimti varžybų organizavimą taip pat pretendavo Sofija (Bulgarija) ir Varšuva (Lenkija).

Lietuvos čiuožėjai per visą istoriją yra pelnę du Europos pirmenybių apdovanojimus: 2000-aisiais ir 2006-aisiais bronza šokių ant ledo varžybose pasipuošė Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas. 2000 metais jie taip pat iškovojo bronzos medalį pasaulio čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)