Dėl organizacinių netikslumų bėgikai vietoje pusės maratono įveikė 18 km. Šioje distancijoje pirmas finišo liniją kirto Tomas Jateiko (RCN, 1:05:49), antras buvo Vytautas Gražys (RCN, 1:08:23), trečias – praėjusių metų nugalėtojas Ruslanas Seitkalijevas (1:09:15).

„Pati atmosfera buvo labai gera, oras buvo tikrai rudeniškas. Gal buvo nusivylusių žmonių, nes trūko tikslumo, nubėgo ne į tą pusę. Tačiau aš likau patenkintas. Manau, organizatoriai padarys išvadas ir pasitaisys, o kitais metais atvažiuos dar ir daugiau naujų dalyvių“, – kalbėjo ultramaratonininkas.

Dukart šįmet 100 km distanciją įveikęs R. Seitkalijevas Kretingoje sau aukštų nekėlė ir liko patenkintas užimta trečiąja vieta: „Bėgau savo malonumui, su šypsena, nes pagrindiniai sezono darbai jau padaryti. Mėgavausi kiekviena bėgimo minute. Geras jausmas, „kaifavau“.

Ruslanas Seitkalijevas

18 km moterų grupėje pirmoji įveikė Rūta Šimkūnaitė („Volvere Run“, 1:17:40), kitas prizines vietas užėmė Dalia Lukošienė („Lukas“, 1:21:13) ir Virginija Višinskienė (Kauno BMK, 1:23:06).

Vietoje 10 km dalyviai nubėgo 9 km nuotolį. Čia nugalėtoju tapo Mantas Martinkus („OK Javonis“, 32:27,9), antras liko Marius Dijokas („Capital Runners Vilnius“, 33:24,6), trečias – Ignas Rimkevičius („Vilniaus bėgimo klubas“, 34:00,8).

Moterų grupėje prizininkėmis tapo Romualda Kondratienė („Stadija“, 37:14,2), Vilmantė Gruodytė („Maratonas“, 37:54,9) ir Gintarė Gečienė („Jonas Maratonas“, 40:06,4).

Trumpiausioje 3 km rungtyje greičiausi buvo Nerijus Ruzveltas (Klaipėdos „Maratonas“, 8:51,4), Ernestas Lelis (RCN, 9:14,6) ir Laimis Verbliugevičius („Spirit fritid“, 9:15,4), o pirmasis moterų trejetas išsirikiavo taip: Irena Meškauskė (Sporto klubas „Startas“, 12,04,4), Vida Šetkuvienė (Tauragės BMK, 12:42,1), Rita Kasparavičiūtė (Kretingos rajono savivaldybė, 12:46,5).

Šv. Pranciškaus bėgimas Kretingoje

„Kretingoje pavyko sukurti šventę, bet oras nebuvo palankus bėgimui – labai vėjuota. Organizatoriai pritrūko tikslumo matuodami trasą, o kai vėjas nuvertė sceną ir palapinę, neužteko laiko sukoordinuoti savanorių veiklą. Tačiau organizatoriai pažadėjo, kad kitais metais tai nepasikartos“, – kalbėjo Lietuvos bėgimo taurės kuratorius Audrius Jaraminas.

Jis kvietė visus bėgikus rinktis Rumšiškėse į paskutinį Lietuvos bėgimo taurės etapą, kur bus apdovanoti bendros įskaitos nugalėtojai.

„Tai – unikalus bėgimas, nes bus pritaikyta taip vadinamoji „handicap'o“ taisyklė. Visiems bus paaiškinta, kada startuoti. Vyriausieji dalyviai bus paleidžiami bėgti anksčiau, o jauniausieji ir elitiniai – patys paskutiniai. Vyks tikrai įdomus pusmaratonio bėgimas. Visus labai kviečiame į Rumšiškes“, – sakė A. Jaraminas.

Paskutinis XVII Lietuvos taurės etapas vyks Rumšiškėse spalio 20 dieną. Tai bus 2018 metų Lietuvos bėgimo taurės sezono pabaiga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)