Britų čempionato svorio kategorijos iki 69 kg finalo kova tarp „Geležinio žmogaus“ pravardę turinčio M. Towello ir Dale‘o Evanso buvo nutraukta penktame raunde, kai M. Towellą varžovas pasiuntė į nokautą.

Praleisti smūgiai buvo tokie stiprūs, kad M. Towellas griuvo ant ringo grindų praradęs sąmonę ir buvo išgabentas į ligoninę – komoje atsidūrusio sportininko gyvybę šiuo metu palaiko tik vien tik medicinos įranga, boksininko būklę gydytojai apibūdina kaip „kritinę“.

Įvykis Glazge sulaukė didelio rezonanso. Buvo nutraukta tiesioginė televizijos transliacija, o vietos sporto bendruomenė kvestionuoja arbitro sprendimą nenutraukti kovos anksčiau laiko. M. Towellas į nokdauną buvo pasiųstas dar pirmame raunde, tačiau teisėjas leido tęsti kovą, kol ji baigėsi minėtuoju incidentu.

Sužinojęs, kad jo varžovas yra itin sunkios būklės, už galvos griebėsi ir pats D. Evansas.

„Aš visa širdimi esu kartu su Mike‘u, jo šeima ir artimaisiais. Aš labai norėjau pergalės, tačiau tikrai ne pasiektos tokiu būdu“, – susikrimtęs pripažino dvikovos laimėtojas.

„Niekada nenorėjau, kad mano varžovas būtų išneštas iš ringo. Kas to galėtų norėti? Kam to reikia? Jis – šaunus vaikinas, tačiau jam nepasiekė, įvykiai pasisuko labai negiama linkme. Po dvikovos bokso gerbėjai man plojo, dėkoju už tai, tačiau noriu pažymėti – visos mano mintys šiuo metu yra kartu su Mike‘u. Nesiruošiu švęsti šios pergalės, kol nesužinosiu daugiau naujienų iš varžovo palatos. Tai būtų neetiška“, – kalbėjo nugalėtojas.

Abu sportininkai prieš kovą buvo pasverti, jų svoris atitiko reikalaujamus standartus.

Po šio incidento britai iš karto prisiminė skandalu pasibaigusią kovo mėnesio dvikovą tarp Chriso Eubanko ir Nicko Backwello – kraupiai sudaužytas pastarasis boksininkas po kovos buvo išgabentas į ligoninę, jam diagnozuotas kraujavimas smegenyse. Nors sportininko gyvybę medikai išgelbėjo, boksininkas paskelbė baigiantis karjerą ir daugiau niekada nežengsiantis į ringą.

Skandalo būta didžiulio – britai negalėjo suprasti, kodėl dvikova nebuvo nutraukta anksčiau laiko. N Backwellas kurį laiką buvo paplūdęs krauju ir atrodė sudaužytas lyg kriaušė.

Pažymėtina, kad dvikovai tarp Ch. Eubanko ir N. Backwello vadovavo tas pats arbitras, kuris dirbo ir per kovą tarp D. Evanso ir M. Towello – Victoras Loughlinas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)