Lietuvos vyrų golbolo rinktinė neapgins prieš penkerius metus iškovoto paralimpinės čempionės titulo.

V. Gecevičiaus auklėtiniai ketvirtadienį Tokijo žaidynių pusfinalyje 5:9 nusileido pasaulio čempionams brazilams ir penktadienį žais dėl bronzos medalių. Mūsų šalies varžovai mažajame turnyro finale bus JAV golbolininkai, pusfinalyje 1:8 pralaimėję Kinijos rinktinei.

Lietuvos ir JAV komandų grumtynės dėl bronzos įvyks penktadienį 9 val. Lietuvos laiku. Abi komandos jau buvo susitikusios A grupės mače, kuriame pergalę rezultatu 13:3 šventė lietuviai.

„JAV rinktinė yra parankesnė mums nei brazilai, tačiau nevertėtų žiūrėti, kiek mes prieš ją laimėjome grupės varžybose. Rytoj bus nauja istorija. JAV – labai stipri komanda, – sakė V. Gecevičius. – Brazilai šiuo metu demonstruoja tikrai gerą žaidimą. Vyrai norėjo, stengėsi maksimaliai išnaudoti metimus, tačiau pasivyti brazilus, kai jie pirmauja, emociškai pasitiki savimi, be galo sudėtinga“.

Lietuvos golbolo rinktinės treneris paneigė, kad teisėjavimas pusfinalyje galėjo būti tendencingas: „Teisėjavo japonas ir australas, kurie turi daug patirties. Nematau šioje vietoje sąmokslo teorijos. Galbūt man būtų kilęs klausimas dėl vieno epizodo, tačiau nemanau, kad teisėjai švilpė į vieną pusę“.

Brazilai – ta komanda, kuriai negėda pralaimėti. Nustebčiau, jei jie netaptų olimpiniais čempionais. Tačiau penktadienį laukia nauja kova, nauja diena. Tikimės grįžti ne tuščiomis.
Justas Pažarauskas

Mūsų šalies nacionalinės ekipos žaidėjas Artūras Jonikaitis tikino, kad susikaupimas ir energija rinktinėje veržte veržėsi.

„Galbūt priimdavome neteisingus sprendimus dėl salės, jei šlapesnė buvo. Galėjome pasistengti, kad kamuolys toje zonoje neliestų salės. Aišku, kai tenka vytis varžovus, visada sunkiau susikoncentruoti. Šiaip gerai išsimiegame, pavalgome, viskas gerai. Nuovargis kyla net ne dėl rungtynių, o dėl laisvų dienų. Paprastuose turnyruose per tris dienas sužaidžiame 5-8 rungtynes, o čia – toks lėtas „deginimas“, jaudulys, mintys „vaikšto“ aplink“, – dalijosi mintimis jis.

Anot A. Jonikaičio, didelio nusivylimo dėl pralaimėjimo nėra: „Nemanau, kad reikėtų nuvertinti bronzą – jei atvažiuoji kovoti, tai dėl bet kokios vietos. Bronza – taip pat aukštas laimėjimas. Aišku, mes irgi galėjome kaip brazilai rodyti geresnį žaidimą, tačiau šiandien „nesiklijavo“ – klaidelės išmušė iš vėžių“.

Ar pergalė triuškinamu skirtumu grupės rungtynėse netaps per didelio atsipalaidavimo priežastimi? „Ne. Trukt už vadžių ir vėl iš pradžių. Mes žinome, kad vienos rungtynės gal mums labiau pasisekė, o varžovams nesusiklostė. Taip pat žinome, kad visi varžovai maskimaliai nusiteikia kovai su Lietuva, nes lietuviai labai stiprūs ir visi trokšta juos įveikti. Manau, kad geriausia taktika yra įmušti kelis įvarčius, pasisaugoti grėsmingų metimų ir „sėsti“ gintis“, – kalbėjo A. Jonikaitis.

Kitas rinktinės žaidėjas Justas Pažarauskas pastebėjo, kad metimai dvikovoje su brazilais buvo geri – jei taip žais ir penktadienį, bus viskas gerai.

„Kaip po kiekvienų pralaimėtų rungtynių retas kuris jaučiasi linksmai, bet brazilai – ta komanda, kuriai negėda pralaimėti. Nustebčiau, jei jie netaptų olimpiniais čempionais. Jei būtume žaidę be klaidų ir patys išnaudoję jų klaidas, galėjo viskas susiklostyti ir kitaip. Tačiau penktadienį laukia nauja kova, nauja diena. Tikimės grįžti ne tuščiomis“, – sakė jis.

Lietuvos vyrų golbolo rinktinė paralimpine prizininke yra tapusi tris kartus: 2000 metais Sidnėjuje iškovojo sidabrą, 2008 metais Pekine šį pasiekimą pakartojo, o 2016 metais Rio de Žaneire pasipuošė auksu.

Visuose trijuose finaluose Lietuvos rinktinei atstovavo Genrikas Pavliukianecas, kuriam Tokijo žaidynes – šeštos karjeroje. 45-erių veteranas pretenduoja tapti pirmuoju vyru golbolininku istorijoje, kuriam pavyktų iškovoti net keturis paralimpinius medalius šioje sporto šakoje.

Sekmadienį finišuojančiose Tokijo paralimpinėse žaidynėse Lietuvai medalius iki šiol pelnė plaukikas Edgaras Matakas ir dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis – abu jie iškovojo bronzą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)