Naujoji Zelandija po pirmo kėlinio atsiliko 5 taškais, kuomet į Jeromo Kaino žeminimą mačo pradžioje Handre Pollardas atsakė keturiais tiksliais baudos smūgiais. Negana to, pirmojo kėlinio pabaigoje geltona kortelė buvo parodyta J. Kaino.

PAR ekipai padidinti skirtumo nepavyko, o tikslus Dano Carterio baudos smūgis ir rezultatyvi Beaudeno Barretto ataka leido „All Blacks“ išsiveržti į priekį. Žaidimo sąlygas pakoregavo ir prasidėjęs lietus. Vėliau PAR teko 10 min žaisti mažumoje, bet nepaisant to, jie pasiaukojančiai grūmėsi su favoritais ir net sumažino atsilikimą iki dviejų taškų. Vis dėlto, paskutinėmis minutėmis Naujoji Zelandija neleido varžovams priartėti prie savo įskaitinio ploto ir žengė į pasaulio čempionato finalą.

Naudingiausiu rungtynių žaidėju buvo pripažintas garsusis „All Blacks“ narys Ma'a Nonu. Jau po savaitės Naujoji Zelandija galės tapti pirmąja šalimi, kuri pasaulio pirmenybėse triumfuotų du kartus iš eilės.

„Tokiose rungtynėse nebūna lengva. Varžovai turi puikią sudėtį ir tą pamatėme dar kartą. Labai didžiuojuosi savo vaikinais, kad jie išlaikė savo ritmą. Antrame kėlinyje tiesiog patys primetėme sau palankų žaidimą, o ne laukėme, kol jie tą padarys mums. Apie tą kalbėjau per pertrauką. Turėjome išlaikyti šaltakraujiškumą“, – pripažinot „All Blacks“ treneris Steve'as Hansenas.

„Antrame kėlinyje ne taip gerai laikėmės disciplinos. Jame varžovai geriau prisitaikė prie lietaus. Disciplina yra pats svarbiausias dalykas, ypač tokiomis oro sąlygomis. Norėjome, kad mūsų šalis mumis didžiuotųsi, bet mums nepavyko. Turėjome progą išplėšti pergalę, bet reikia pripažinti, kad varžovai pademonstravo savo kokybę“, – kalbėjo PAR treneris Heyneke'as Meyeris.

Rungtynes stadione stebėjo daugiau nei 80 tūkst. žiūrovų.

Sekmadienį 18 val. kitame pusfinalyje žais Argentinos ir Australijos regbininkai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)