Sekmadienį vykusiame 200 m distancijos finale H. Žustautas finišavo per 37,9 sek. o V. Korobovas –per 38,72 sek. Dėl to, kad sezono pradžioje greitesnis buvo V. Korobovas, kitą savaitę bus surengta papildoma atranka tarp šių dviejų sportininkų, po kurios ir paaiškės, kas irkluos 200 m pasaulio čempionate.

„1000 m distancijoje daug vargo nebuvo, nes visi pagrindiniai varžovai startavo su dvivietėmis kanojomis. Dėl to nereikėjo atiduoti visų jėgų“, – Eltai sakė V. Korobovas.

Europos ir pasaulio jaunimo pirmenybėse ne vieną medalį iškovojęs V. Korobovas ruošiasi pasaulio jaunimo (iki 23 metų) čempionatui, kuris liepos 26-28 dienomis vyks Bulgarijoje. Svarbiausias metų startas – pasaulio čempionatas – vyks rugpjūčio 22-26 dienomis Portugalijoje.

Kadangi iš olimpinių žaidynių programos yra išbraukta vienviečių kanojų 200 m rungtis, tai tiek V. Korobovas, tiek H. Žustautas buvo priversti persiorientuoti į gerokai sudėtingesnę 1000 m distanciją. V. Korobovas kur kas greičiau adaptavosi prie šio nuotolio ir nuolat gerina savo rezultatus. Tuo tarpu H. Žustautas 1000 m distancijoje kelialapį į planetos pirmenybes iškovojo irkluodamas dvivietę kanoją su Ilja Davidovskiu.

„Šį sezoną dirbame labai stipriai. Dabar laukia pasaulio jaunimo čempionatas, ten ir pamatysime, kokia tikra mano forma. Kol kas darbas vyksta pagal planą. Lyginant su praėjusia vasara, tai progresas akivaizdus. Pasaulio taurėje buvau penktas, o pernai - 12-as. Nežinau, kaip reikės išlaikyti gerą formą, bet tikiuosi pavyks tą padaryti. Bet kokiu atveju, pagrindinis startas bus pasaulio čempionate. Jame tikiuosi patekti į finalą, nes praėjusiais metais to padaryti nepavyko. Jaunimo čempionate planuoju irkluoti finale, o ten jau medalis būtų pasiekiamas“, – pasakojo V. Korobovas.

V. Korobovas pasaulio jaunimo čempionate startuos 200 ir 1000 m nuotoliuose, o suaugusių pirmenybėse, kaip jau minėjome, dėl 200 m nuotolio dar teks pakovoti su H. Žustautu.

„200 m distancija man netrukdo, nes pasaulio čempionatuose pirmiausia vyksta 1000 m plaukimai, o 200 m rungtis prasideda vėliau. Man smagu pasivaržyti ir 200 m distancijoje, prisiminti gerus laikus“, –šypsojosi V. Korobovas.

H. Žustautas atrado save naujoje rungtyje

Vienas geriausių Lietuvos kanojininkų Henrikas Žustautas skynė vieną pergalę po kitos pasaulio bei Europos jaunimo bei suaugusių pirmenybėse, tapo Europos žaidynių čempionu, bet visa tai buvo pasiekta 200 m nuotolyje, kuri neseniai buvo išbraukta iš olimpinių žaidynių programos.

Persiorientuoti į 1000 m nuotolį yra gana sudėtinga, o ir konkurencinę kovą dėl geriausio Lietuvos vienvietininko šioje distancijoje H. Žustautas pralaimėjo Vadimui Korobovui. Nepaisant to, H. Žustautas šį sezoną intensyviai dirbo ir savo tikslą pasiekė. Jis kartu su jaunuoju Ilja Davidovskiu iškovojo bilietą į planetos pirmenybes irkluodami dvivietę kanoją.

Šioje rungtyje H. Žustautas bei I. Davidovskis turėjo rimtus konkurentus. Po gražios kovos Lietuvos čempionate Trakuose H. Žustautas ir I. Davidovskis paskutiniuose metruose pranoko Osvaldo Murzos ir Jevgenijaus Kuračionoko duetą ir iškovojo aukso medalius bei kelialapį į pasaulio čempionatą. H. Žustautas ir I. Davidovskis finišavo per 3 min. 36,589 sek., o O. Murza ir J. Kuračionokas – per 3 min. 38,931 sek.

Po finišo išlipę iš valties, H. Žustautas ir I. Davidovskis buvo visiškai išsekę ir keletą min. gulėjo, kol rado jėgų atsikelti.

„Kai liko 300 m iki finišo, dar vyko lygi kova. Reikėjo arba finišuoti, arba susitaikyti su pralaimėjimu. Nusprendėme, kad turime finišuoti. Varžovai taip pat stengėsi, bet pabaigoje pasirodėme šiek tiek stipresni. Sprinto likučių dar šiek tiek turiu, todėl pavyko prisiversti gerai finišuoti. Kolegai taip pat sakiau, kad visada reikia iki pat pabaigos stengtis iš paskutiniųjų. Tą pavyko padaryti“, – Eltai sakė H. Žustautas.

23-ejų metų H. Žustautas su 18-mečiu I. Davidovskiu kartu irkluoti pradėjo tik šiemet. H. Žustautas tikisi, kad iki pasaulio čempionate pavyks dar labiau pagerinti tarpusavio supratimą ir jame pakovoti dėl kuo aukštesnių pozicijų.

„Kartu irkluojame tik pirmą sezoną. Pasaulio taurės etape buvome 14-I, bet kartu buvome turėję tik 5-6 treniruotes. Dabar jau du mėnesius dirbame kartu. Sakyčiau, kad jaučiamės neblogai, pavyko aplenkti pagrindinius varžovus ir galėsime ruoštis pasaulio pirmenybėms. Abu dar esame jauni, todėl mėginsime kažką nuveikti ir pasaulio čempionate, – kalbėjo H. Žustautas. – Šiuo metu aš turiu finansavimą, o Ilja neturi, todėl šiemet turėjau gerokai daugiau stovyklų. Dėl to pasaulio čempionate mūsų tikslas yra gauti finansavimą mums abiem. Galbūt galėsime pakovoti dėl finalo“.

H. Žustautas prisipažino, kad šį sezoną koncentruojasi tik į 1000 m nuotolį, todėl dvivietė su I. Davidovskiu yra optimaliausias variantas. Nepaisant to, 200 m distancijoje jis taip pat išbandė savo jėgas. Aplenkęs pagrindinį savo konkurentą V. Korobovą, jis įgijo teisę papildomoje atrankoje pakovoti dėl vietos planetos pirmenybėse irkluojant vienvietę kanoją 200 m.

„200 m distancijoje startavau pirmą kartą šią vasarą, todėl nežinojau, kaip seksis. Oras labai geras, o varžytis su Vadimu visada smagu. Dabar laukia papildomas plaukimas su Vadimu dėl patekimo į pasaulio čempionatą. Kadangi svarbiausią tikslą – patekimą į pasaulio čempionatą su dviviete kanoja – jau įvykdžiau, dabar bus galima pabandyti iškovoti kelialapį ir irkluojant 200 m. Abu su Vadimu dabar koncentruojamės į 1000 m distanciją, todėl sunku prognozuoti, kaip seksis lemiamoje atrankoje“, – teigė H. Žustautas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją