Ch. Colemanas distanciją įveikė per 9,76 sek. ir tapo šeštu pagal rezultatą greičiausiu žmogumi istorijoje. Sidabro medalį iškovojo kitas JAV atstovas Justinas Gatlinas (9,89 sek.), bronzos – asmeninį rekordą pagerinęs kanadietis Andre De Grasse.

Tiesa, tokia legenda kaip Michaelas Johnsonas atkreipė dėmesį, kad paskutinį mėnesį Ch. Colemano praleistas dopingo testas gali pastarajam sutrukdyti tapti šios rungties ir visos lengvosios atletikos veidu.

Finale JAV sprinteris pergalę užuodė jau po 30 m, kai susikrovė apčiuopiamą pranašumą ir riaumodamas kirto finišo liniją.


Daugelis po to dar garsiau ėmė reikšti nepasitenkinimą, kaip JAV Antidopingo agentūra galėjo leisti Ch. Colemanui dalyvauti planetos pirmenybėse po praleisto dopingo testo ir dviejų klaidų pildant reikalingus dokumentus.

„Tai jau istorija. Gaila, kad kažkas mėgina sugadinti mano reputaciją. Nežinau, kaip ta informacija pateko į viešumą, to neturėjo nutikti. Yra kaip yra, tačiau darau tai, ką privalau ir išsaugau koncentraciją sau. Dabar esu pasaulio čempionas ir to niekas negali iš manęs atimti“, – po triumfo kalbėjo amerikietis.

Titulą ginęs J. Gatlinas bėgo greičiau nei bet kuris kitas 37 metų atletas per visą istoriją.

„Šį sezoną buvo daug pakilimų ir nuosmukių dėl kelių traumų. Turėjau dvejonių prieš pasaulio čempionatą, ar apskritai galėsiu dalyvauti“, – sakė jis.

Tai buvo pirmasis toks čempionatas be U. Bolto sprinto distancijoje nuo 2005 metų. Daugiau nei dešimtmetį legendinis jamaikietis buvo didžiausia ne tik sprinto, bet ir visos lengvosios atletikos žvaigždė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)