„Pirmą komandos sezoną rastas rėmėjas pasitraukė ir kol kas nesiruošia ir ateityje prisidėti prie komandos finansavimo. Iš tikrųjų, pagalvojus, kalnų dviračių sportas yra olimpinė sporto šaka, ir, ko gero, iš vis nepelnytai pamiršta.

Turbūt visi dviračių sportą sieja su plentu ar treku, bet Lietuvoje turime tiek gražių ir miškingų, šakningų ir kitokių techniškų atkarpų tinkančių tokiam sportui, nereikia turėti ir Alpių. Šiuo metu, klubas niekaip negali būti užtikrintas, kad pavyks išlaikyti komandą šiais 2014 metais, nekalbant apie kitus metus.

Bandome ieškoti būdų kaip užtikrinti finansavimą bent trejetą metų į priekį. Auginame ir kelis jaunuosius dviratininkus, kuriems ypatingai reikalingas dėmesys. Juos reikia aprūpinti apranga, padėti rasti techninius sprendimus ir pasiruošti būsimam sezonui. Ir vis dėlto yra apmaudu, kai aplinkui visi kalba tik apie krepšinį ir teikiamą paramą jam, tikiu, kad jei būtume sukūrę krepšinio klubą, nebūtų sudėtinga surasti finansavimą. Klubas taip pat organizuoja ir mėgėjų varžybas, kuriose dalyvauja visi pradedantieji. Augantis dviračių sporto populiarumas Lietuvoje, tikimės, skatins dar augti dalyvių skaičiui. Juk Estijoje kai kuriose varžybose susirenka iki 8000 dalyvių ir tai tik kalnų dviračių varžybose. Bet tam turbūt dar reikia laiko...“, - pasakoja T. Lukšas.

„MTBCC team“ kalnų dviračių sporto klubo komanda yra pasirengusi išlaikyti savo dviratininkus ir taip pat siekti aukštų pozicijų varžybose tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje. Tikimasi, kad pavyks padidinti savo prizinių vietų skaičių 2014 metų sezone. 2013 metų sezonas komandai buvo pakankamai sėkmingas, buvo iškovotos 9 prizinės vietos 14-oje dalyvautų varžybų.

„Labai tikimės, kad rasime ilgalaikius partneris, kurie parems „MTB cycling club“ komandą ne tik vienerius metus. Nes juk pridėtinė vertė remiant sporte, niekada neatsiranda greitai, tai užtrunka ir yra reikalingas darbas. Komanda ketina didinant Lietuvos kalnų dviračių sporto žinomumą ir tikisi ateityje garsinti Lietuvos vardą olimpiadose“, - treigė klubo vadovas T. Lukšas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)