Laida žiūrovus pasieks kas antrą trečiadienį, o pirmosios svečias – mišrių kovos menų treneris Alfredas Lifšicas.

Lietuva turi dvi moteris, sugebėjusias praverti stipriausios pasaulio mišrių kovos menų organizacijos duris – Juliją Stoliarenko ir Ernestą Kareckaitę, tačiau – nė vieno vyro. Kodėl ir ar galime tikėtis to artimiausioje ateityje?

Akyliau sekantys MMA sportą turbūt mane sustabdytų ir pasakytų – juk UFC kovoja Modestas Bukauskas. Taip, tačiau M. Bukauskas yra užaugęs Didžiojoje Britanijoje, ten susiformavo kaip kovotojas ir nekalba lietuviškai.

Faktas paprastas – iš Lietuvos į UFC prasimušė tik J. Stoliarenko ir E. Kareckaitė.

„Myliu Juliją, myliu Ernestą. Man visada malonu stebėti jas kovojant, bet turiu tą pasakyti – konkurencija tarp moterų yra šiek tiek mažesnė, patekti yra šiek tiek lengviau nei vyrams. Kalbant apie vyrus, UFC lengviausia patekti į sunkaus svorio ir pačio lengviausio svorio kategorijas. Kitur patekti yra ganėtinai sudėtingai.

Kalbant apie moteris, galime pasidžiaugti, kad Julija ir Ernesta kovoja konkurencingiausioje svorio kategorijoje tarp moterų“, – Delfi tinklalaidėje „Sportinė forma“ sakė MMA treneris Alfredas Lifšicas.

A. Lifšicas šalia UFC pasaulio sukasi ilgą laiką – anksčiau pats sportavęs, bet dėl traumos karjerą baigęs ir trenerio darbui atsidavęs vyras profesiniame kelyje pasiekė tokį lygį, kad į Lietuvą sportuoti atvyksta su šia organizacija kontraktus turintys užsieniečiai.

Paskutinis jų – Jarjis Danho. A. Lifšicas teigia, kad užsieniečiams dažniausiai stinga laisvųjų imtynių pagrindų.

O ko trūksta lietuviams?

„Daug mūsų kovotojų vėluoja su amžiumi. Pas mus yra supratimas, kad viskam ateis savo laikas. Nėra laiko – tą reikia suprasti, visur reikia skubėti ir spausti maksimumą, greičiau rinktis profesionalias kovas, kad ir kokios jos būtų“, – įsitikinęs jis.

Kartu treneris išskyrė vieną lietuvį, galintį praverti UFC duris artimiausioje ateityje.

„Žygimantas Ramaška – šiuo metu jis turi tris pergales iš eilės. Iš esmės, jeigu jis būtų amerikietis, jis jau būtų UFC. Ž. Ramaška dar labai jaunas. Ten nori patekti jaunas, į UFC tu nenori patekti vyresnis. UFC nelinkę imti tų, kam virš 30-imt, ypač, jeigu nesi kitos organizacijos čempionu“, – vertino pašnekovas.

Pokalbis su A. Lifšicu tinklalaidėje „Sportinė forma“ – apie mišrius kovos menus, UFC pasaulį, menkus boksininkų šansus MMA narve, influencerių kovas ir kitas aktualijas.