„Išmokau, kad nepaisant karo, negalima pamiršti gyvenimo. Sportas yra mano gyvenimo dalis. Man džiugu, kad laimėjo Tysonas Fury. Kas žino, nieko nenoriu prisižadėti, bet jei būsiu geros sportinės formos ir karas Ukrainoje pasibaigęs, okupantai išvyti už Ukrainos sienų, kodėl gi ne“, – kalbėjo V. Kličko.

Tuomet paaiškino: „Galbūt man pavyks įgyvendinti svajonę ir pagerinti George'o Foremano rekordą. Tai mane motyvuoja, dėl to sportuoju kiekvieną dieną. Kiekvienas turi savo motyvaciją.“

G. Foremanas 1994 metų lapkritį būdamas 45-erių metų, 9 mėnesių ir 25 dienų susigrūmė su 18 metų jaunesniu Michaelu Mooreriu ir laimėjo pasaulio čempiono diržą.

V. Kličko savo karjerą baigė 2017 metų rugpjūtį. Tų pačių metų balandį jis techniniu nokautu 11-ame raunde pralaimėjo savo paskutinę kovą britui Anthony Joshua.

Ukrainiečio sąskaitoje – 64 pergalės ir 5 pralaimėjimai.

„Nenoriu niekam laužyti žandikaulių, tiesiog noriu pagerinti rekordą. Tai aš sakiau dar prieš karą. Kai vėl stos taika, tuomet daugiau apie tai pakalbėsime“, – leidiniui „Bild“ sakė V. Kličko.

Kovoje su Rusijos okupantais jis padeda savo broliui, taip pat buvusiam pasaulio sunkaus svorio čempionui Vitalijui, kuris eina Kijevo mero pareigas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją