Ilgametis Lietuvos komandos atstovas finišavo per 3 min. 48,72 sek. ir tarp 56 rungties dalyvių buvo viso labo 20-as.

Norint patekti tarp aštuonių geriausių, būtų reikėję nukirpti daugiau nei pustrečios sekundės. O atrankos nugalėtojo Elijah Winningtono iš Australijos padiktuotas tempas – 3 min. 44,37 sek.

„Prieš startą jaučiausi visai neblogai, per apšilimą plaukiau lengvai. Maniau, kad bus tikrai neblogai.

Bet po pirmų 200 metrų supratau, kad pasidarė labai sunku. Pajaučiau, kad bus negerai. Neįsivaizduoju, kodėl – tiesiog visus raumenis užkirto. Nežinau, ką ir pasakyti“, – sunkiai žodžius rinko D. Rapšys.

Šioje rungtyje trenerės Inos Paipelienės auklėtinis 2020-aisiais yra pelnęs Europos čempionato bronzą, bet pasaulio pirmenybėse olimpiniame (50 m) baseine apskritai dar nėra kopęs ant prizininkų pakylos.

Jis Katare dar varžysis perpus trumpesnėje distancijoje, turėtų padėti tautiečiams ir estafetėse. Tiesa, sekmadienį 4x100 m laisvu stiliumi estafetei išrikiuotas visiškai jaunatviškas kvartetas: Danilas Pancerevas, Tomas Navikonis, Tomas Lukminas ir Rokas Jazdauskas.

„Duos jaunimui pasibandyti prieš kitas estafetes“, – atsiliepė D. Rapšys.

Primename, kad Katare startuos rekordinio dydžio Lietuvos rinktinė, sudaryta iš 13 plaukikų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją