Lietuvis po septynių rungčių pirmavo bendroje įskaitoje, kai šuolių su kartimi sektoriuje susiklostė dramatiška situacija.

„Tuo metu trečią vietą užimantis Andrejus Kravčenka iš Baltarusijos pirmuoju šuoliu sulaužė savo vienintelę kartį, – DELFI pasakojo įvykio tiesioginis liudininkas, Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) prezidentas Eimantas Skrabulis. – Vienas pagrindinių D. Draudvilos konkurentų blaškėsi po sektorių prašydamas kolegų pagalbos.

Šuoliuose su kartimi šis įrankis laikomas itin asmeniniu ir saugomu daiktu, kaip buityje šukos ar dantų šepetukas. Sprinteriams tai, pavyzdžiui, yra startukai. Paprastai varžovams kartis neskolinama“.

„Aš laksčiau aplinkui ir visų klausinėjau, gal kas turi kokią nors kartį, bet nei vienas varžovų man padėti neketino“, – po varžybų įvykius prisiminė A. Kravčenka per interviu vienai rusų informacinei agentūrai.

„Dauguma daugiakovininkų baltarusių sportininką, švelniai tariant, pasiuntė velniop, bet čia kilniu elgesiu varžovą išgelbėjo Darius, kuris į Europos čempionatą buvo atsivežęs tris kartis. Mūsiškis paskolino vieną jų A. Kravčenkai“, – DELFI sakė E. Skrabulis.

A.Kravčenka iškovojo bronzos medalį
„Aš jau ketinau pasitraukti iš rungties ir iš dešimtkovės varžybų apskritai, kai prie manęs priėjo tuo metu lyderiu buvęs lietuvis D. Draudvila ir pasiūlė savo kartį. Klausiu: „O kaip tu?“. O jis man atsako: „šoksiu su kita“. Aš jo vos neišbučiavau. Lietuvis – tikras šaunuolis. Galima sakyti, jis mane išgelbėjo“, – savo emocijų neslėpė A. Kravčenka.

Baltarusis su D. Draudvilos kartimi įveikė 5,05 m aukštį ir po šios rungties pakilo į bendros įskaitos pirmą vietą. Tuo metu mūsiškis iš pirmos pozicijos nusmuko į penktą, nors pasiekė savo geriausią sezono rezultatą (4,55 m).

Tarp 23 sportininkų D. Draudvila (775 tšk.) šioje rungtyje užėmė 16-ą vietą, o A. Kravčenka buvo 5-as (926 tšk.). Pasibaigus visoms rungtims Baltarusijos atletas iškovojo bronzos medalį, o D. Draudvila užėmė šeštą vietą.

„Darius padėjo varžovui iškovoti medalį, nes baltarusis, šuolių su kartimi rungtyje surinkęs 0 taškų, būtų tikrai pasitraukęs iš varžybų. Lietuvos federacijos pozicija yra paprasta. Mūsų lengvaatlečiai turi patys siekti kuo aukštesnių rezultatų, nesistengdami eliminuoti varžovų. Darius tikras šaunuolis ir puikus pavyzdys kitiems Lietuvos sportininkams“, – daugiakovininko kilnų elgesį Barselonoje pokalbyje su DELFI puikiai įvertino LLAF prezidentas, sulaukęs ir Baltarusijos rinktinės vadovų padėkos.

24-erių metų Pekino olimpinių žaidynių (2008) vicečempiono A. Kravčenkos apdovanojimas Europos čempionate buvo tik trečias komandos kraityje ir vienintelis Baltarusijos delegacijos bronzos medalis. Anksčiau auksą ir sidabrą savo šaliai iškovojo rutulio stūmikės Nadežda Ostapčiuk ir Natalija Michnevič.

„Prieš varžybas Barselonoje sapnavau, kad būsiu trečias. Pastaruoju metu mano sapnai pranašingi. Prieš olimpiadą sapnavau, kad su kubiečiu kovosiu dėl 2-3 vietų. Taip vėliau ir įvyko“, – Tarptautinės lengvosios atletikos tinklapiui prisipažino A. Kravčenka.

Tačiau sapnas tikrove tapo tik kilnaus D. Draudvilos poelgio dėka. Beje, viename išsamiame interviu po Europos čempionato, JAV šiuo metu gyvenantis ir sportuojantis lengvaatletis, apie savo pagalbą varžovui net neužsiminė.

D. Draudvilos rezultatai Europos čempionato daugiakovės varžybų atskirose rungtyse:

100 m bėgimas - 10,71 sek./vėjas -0,6 m/sek. (asmeninis rekordas, AR);

šuolis į tolį - 7,52 m/1,9 m/sek. (AR);

rutulio stūmimas - 15,08 m;

šuolis į aukštį - 2,04 m (sezono rekordas, SR);

400 m bėgimas - 48,43 sek. (AR);

110 m barjerinis bėgimas - 14,29 sek./-0,2 m/sek. (AR);

disko metimas - 44,53 m;

šuolis su kartimi - 4,55 m (SR);

ieties metimas - 52,59 m;

1500 m bėgimas - 5:02.17 min.;

galutinė taškų suma - 8032 (AR).

Europos čempionato dešimtkovės rungties galutiniai rezultatai:


1. Romainas Barrasas (Prancūzija) - 8453 taškai
2. Eelco Sintnicolaas (Olandija) - 8436
3. Andrejus Kravčenka (Baltarusija) - 8370
4. Mikkas Pahapillas (Estija) - 8298
5. Hansas Van Alphenas (Belgija) - 8072
6. Darius Draudvila (Lietuva) – 8032

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją