2022 m. balandžio 16 d. E. Stanionis Teksase lietuvis skirtingu teisėjų sprendimu įveikė Radžabą Butajevą ir apsijuosė WBA organizacijos reguliarųjį čempiono diržą.

Atsidūręs bokso viršūnėje E. Stanionis tikėjosi kitokios karjeros kloties, bet viskas susidėliojo taip, kad iki pat šiol kaunietis negynė diržo ir daugiau nekovojo.

Nors gandų ir oficialių kovos datų buvo ne viena, dvi ar trys, visi planai vis sugriūdavo. E. Stanionis pripažįsta, kad nepalūžti jam padeda disciplina.

„Visi kovoja. Noriu kovoti. Jeigu turėčiau traumų ar dėl sveikatos bėdų negalėčiau kovoti… Aš gyvenu strese. Sportuoju, ruošiuosi ir viskas sugriūna. Negaliu patikėti, kodėl taip vyksta. Nėra atsakymo, kada aš kovosiu. Atsiribojau nuo socialinių tinklų pastaruoju metu, tiesiog laukiu ir atrodo, kad išlipęs į ringą būsiu pats laimingiausias žmogus. Gerai, kad turiu draugę ir ji mane palaiko. Niekada neturėjau tokio etapo, koks yra dabar“, – pripažįsta čempionas.

Paskutinė minėta data, kada E. Stanioniui buvo žadamas sugrįžimas – gruodžio 9 d. ir kova su Keithu Thurmanu, tačiau tai nevirto realybe. Pats lietuvis skaičiuoja, kad jam pasiruošti kovai reikia šešių savaičių, bet apie datą jau negalvojantis.

„Paleidau tą datą. Viskas vyksta kaip filme. Pabudęs kartais nesuprantu, kas čia vyksta. Pasiruošimas yra sunkus dalykas – padarai viską maksimaliai, išsunki kūną ir kova būna atšaukta. Pasiruošimas yra žiauriausia pusė, o ne kova. Kova yra smagu – paskutinis taškas. Treniruotės, disciplina, gyvenimo neturėjimas yra sunkiausia“, – pabrėžė boksininkas.

Jis sutinka su mintimi, kad jeigu būtų atvykęs iš didesnę rinką turinčios šalies, viskas taip nebūtų susiklostę.

„Sportas anksčiau buvo sportas. Nežinau, kas dabar darosi. Turi reikštis socialinėje erdvėje. Jeigu būčiau iš didesnės šalies, galėčiau daryti šou ir pardavinėti tas kovas. Iš verslo pusės tą suprantu. Būdamas Lietuvoje ir neturėdamas jokių organizatorių, neturėdamas sutarties su televizija, negaliu to daryti, atrodyčiau kaip klounas. Galiu kviesti dabar bet kurį kovotoją, turėčiau net kovoti su Terrence’u Crawfordu, bet aš suprantu, kad jis nori kovoti su Canelo Alvarezu – ten uždirbs daugiausiai pinigų ir kartu išbandys save. Aš daryčiau tą patį, ką jis daro. Jeigu kviesčiau dabar jį į ringą, jis tiesiog pasakytų – kas tu toks? Sportas iš vienos pusės labai iškrypo, tas erzina. Šou galima padaryti ir toli nesiuntinėjant vienas kito“, – mano E. Stanionis.

Lietuvis kovos laukia ne tik dėl užsitęsusios pertraukos, bet ir dėl to, kad pagal sutartį tai bus paskutinė kova su dabartiniu vadybininku. E. Stanionis ne kartą girdėjo raginimus nutraukti bendradarbiavimą su juo, tačiau sako, kad tai – ne taip paprasta, nes yra galiojančios sutartys, lauktų teismai ir nemalonumai.

Vis tik didelio dėkingumo jam lietuvis nejaučia. Situaciją paaštrino ir vasarą turėjusios vykti kovos su Virgilu Ortizu atšaukimas, po kurios E. Stanionis negavo nė cento ir liko skolingas savo treneriui JAV ir advokatui.

„Vadybininkas turėtų sutvarkyti šiuos reikalus, bet jis to nepadarė. Visi supranta mano situaciją. Turiu kalbėti atsargiai, bet man ant tiek dzin, kad gali išsiversti visus interviu, ką pasakiau blogo ar gero, nes man nieko gero jis nepadarė.

Ėjau tą kelią, kuriame manimi nereikėjo rūpintis. Ieškodavau pigesnių apartamentų, kad pataupyčiau vadybininko pinigus, o turėjau būti savanaudiškas“, – dabar pripažįsta jis.

Už minėtą kovą su V. Ortizu lietuvis turėjo susišluoti 1,75 mln. JAV dolerių atlygį, tačiau pats juokiasi, kad milijonieriumi tapęs nebūtų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)