Po privalomojo šokio K. Copely ir D. Stagniūnas užima 16-ą vietą. Iš viso ledo šokių varžybose varžosi 30 geriausių pasaulio porų.

Privalomasis šokis lemia 20 proc. galutinio įvertinimo. Ketvirtadienį čiuožėjai šoks originalųjį šokį, o penktadienį demonstruos laisvąją programą.

Po privalomojo šokio pirmauja 2008 m. Europos čempionai rusai Oksana Domnina ir Maksimas Šabalinas (40,77). Antroje vietoje – amerikiečiai Tanith Belbin is Benjaminas Agosto (39,65). 2006 ir 2007 m. čiuožėjai yra iškovoję pasaulio čempionato bronzą, 2005 m. pasipuošė pasaulio pirmenybių sidabru, o pernai atsidūrė šalia garbės pakylos – 4-oje vietoje. Amerikiečių kolekcijoje taip pat yra 2006 m. Turino olimpiados sidabras.

Trečią vietą, surinkę 39,37 balo, kol kas užima Kanados atstovai praėjusių metų pasaulio vicečempionai Tessa Virtue ir Scottas Moiras.

Praėjusių metų pasaulio pirmenybėse 21 m. amerikietė ir 23 m. lietuvis užėmė 14-tąją vietą, o šįmet Europos čempionate įsibrovė į geriausiųjų dešimtuką. K. Copely ir D. Stagniūną JAV treniruoja Igoris Shpilbandas ir Marina Zujeva.

Šįmet pasaulio pirmenybės – kelialapių į 2010 m. Vankuverio žiemos olimpiadą dalybos. Kad Lietuvos čiuožėjai iškovotų teisę dalyvauti Vankuverio olimpiadoje, pasaulio pirmenybėse reikia užimti ne žemesnę kaip 19-ą vietą. Dar dėl 5 kelialapių bus kovojama papildomame turnyre rudenį. Tačiau iškovotas kelialapis teisės važiuoti į olimpiadą dar nesuteiks – tam reikia, kad amerikietei K. Copely būtų suteikta Lietuvos pilietybė.

Lietuva savo teisėjo ledo šokių varžybose neturi - burtai lėmė, kad Lietuvos teisėja Laimutė Krauzienė pasaulio čempionate teisėjaus tik moterų varžybose.

DELFI primena, kad Lietuvos vėliava pasaulio dailiojo čiuožimo pirmenybėse kilo 2000 m., kai bronzos medalius iškovojo Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas. 2002 ir 2006 m. Lietuvos šokėjai pasaulio čempionate liko ketvirti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją