Bendroje įskaitoje po dviejų šokių K. Copely ir D. Stagniūnas yra surinkę 78,25 taško ir užima 15 vietą. Po privalomojo šokio jie buvo 16-ti.

Originaliajame šokyje Lietuvos pora pranoko po privalomojo šokio ją lenkusius Azerbaidžano ir Ukrainos šokėjus. Bendroje įskaitoje Azerbaidžano pora Kristina Fraser ir Igoris Lukaninas Lietuvos čiuožėjus lenkia tik 0,16 taško, o ukrainiečiai Anna Zadorožniuk ir Sergejus Verbilas nuo K. Copely ir D. Stagniūno atsilieka 0,97 taško.

Po originaliojo šokio ir toliau pirmauja 2008 m. Europos čempionai rusai Oksana Domnina ir Maksimas Šabalinas (105,45). Originaliajame šokyje jų rezultatas buvo antras.

Antroje vietoje lieka originalųjį šokį laimėję amerikiečiai Tanith Belbin ir Benjaminas Agosto (104,81). 2006 ir 2007 m. čiuožėjai yra iškovoję pasaulio čempionato bronzą, 2005 m. pasipuošė pasaulio pirmenybių sidabru, o pernai atsidūrė šalia garbės pakylos – 4-oje vietoje. Amerikiečių kolekcijoje taip pat yra 2006 m. Turino olimpiados sidabras.

Trečią vietą, surinkę 100,42 balo, užima Kanados atstovai praėjusių metų pasaulio vicečempionai Tessa Virtue ir Scottas Moiras. Nuo jų tik 0,9 balo atsilieka kita JAV pora Meryl Davis ir Charlie White'as (100,33).

Medalininkai paaiškės šeštadienį

Iš viso ledo šokių varžybose varžosi 30 geriausių pasaulio porų, šeštadienį paryčiais Lietuvos laiku lemiamą laisvąją programą atliks 24 geriausios. Tada ir paaiškės ne tik naujieji pasaulio čempionai, bet ir galutinė mūsų šalies čiuožėjų užimta vieta bei tai, ar jiems pavyks iškovoti olimpinį kelialapį.

Praėjusių metų pasaulio pirmenybėse 21 m. amerikietė ir 23 m. lietuvis užėmė 14-tąją vietą, o šįmet Europos čempionate įsibrovė į geriausiųjų dešimtuką.

Kad Lietuvos čiuožėjai iškovotų teisę dalyvauti Vankuverio olimpiadoje, pasaulio pirmenybėse reikia užimti ne žemesnę kaip 19-ą vietą. Dar dėl 5 kelialapių bus kovojama papildomame turnyre rudenį. Tačiau iškovotas kelialapis teisės važiuoti į olimpiadą dar nesuteiks – tam reikia, kad amerikietei K. Copely būtų suteikta Lietuvos pilietybė.

Lietuva savo teisėjo ledo šokių varžybose neturi - burtai lėmė, kad Lietuvos teisėja Laimutė Krauzienė pasaulio čempionate teisėjaus tik moterų varžybose.

K. Copely ir D. Stagniūną JAV treniruoja Igoris Shpilbandas ir Marina Zujeva.

DELFI primena, kad Lietuvos vėliava pasaulio dailiojo čiuožimo pirmenybėse kilo 2000 m., kai bronzos medalius iškovojo Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas. 2002 ir 2006 m. Lietuvos šokėjai pasaulio čempionate liko ketvirti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją