Tuomet buvo kalbama, jog į šį objektą iš viso reikėtų investuoti apie 4 mln. Lt.

LFF pažadėjo skirti didžiąją dalį šios sumos – 2,7 mln. Lt, - bei iki rudens savo lėšomis parengti techninį rekonstrukcijos projektą. Likusius 1,3 mln. Lt būtų skyrusi miesto savivaldybė. Tą patį mėnesį Kauno Taryba pritarė šiems planams, rašoma Kauno savivaldybės Tarybos sekretoriato informacijoje spaudai.

Tačiau tų pačių metų spalio pabaigoje paaiškėjo, jog LFF nėra parengusi rekonstrukcijos techninio projekto. Maža to, federacija pareikalavo, jog šiuos darbus finansuotų Kauno miesto savivaldybė. Tuo pačiu LFF savivaldybei įteikė oficialų pasiūlymą bendradarbiauti rekonstruojant stadioną. Tačiau šio pasiūlymo sąlygas išnagrinėję teisininkai konstatavo, jog jos prieštarauja LR įstatymams.

LFF nutraukė bendradarbiavimą

Oficialiame rašte, adresuotame LFF, buvo išdėstyta, jog „Savivaldybė sutinka ieškoti bet kokių kitų teisėtų būdų įgyvendinti LFF siūlomas investicijas į stadiono rekonstrukciją, sutinka visapusiškai bendradarbiauti, tačiau negali pritarti LFF pasiūlyme nurodytoms bendradarbiavimo sąlygoms, prieštaraujančioms teisės aktams“.

2011 metų sausio pradžioje savivaldybę pasiekė LFF atsakymas, kuriame pažymima, jog federacija „nemato galimybės bendradarbiauti dėl stadiono rekonstrukcijos projekto įgyvendinimo kitomis nei 2010 spalio 25 d. LFF pasiūlyme išdėstytomis sąlygomis“.

„Savivaldybė neatsisako investicijų į šį stadioną. Netiesa ir tai, kad mes neieškojome sprendimų. Mes norėjome ir norime stadioną sutvarkyti pagal tarptautinius reikalavimus. Tačiau LFF pasiūlytas projekto įgyvendinimas mums netiko, nes LFF siūlė neįgyvendinamas sąlygas, jų siūlomi terminai prieštaravo teisėms aktams. Pati LFF žadėjo savo lėšomis parengti techninį projektą, tačiau nieko nepadarė. Savivaldybė iš savo pusės padarė viską, o LFF savo pažadų nesilaikė“, - tuomet kalbėjo Kauno savivaldybės Administracijos direktorės pareigas ėjusi Edita Gudišauskienė.

Neatliko namų darbų

Šių metų pavasarį pasikeitus Kauno miesto tarybos valdančiajai daugumai, Kauno meru tapusiam Rimantui Mikaičiui LFF prezidentas L. Varanavičius pristatė naujus S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijos planus. Šįkart viso projekto vertė šoktelėjo iki 10-12 mln. Lt.

Šių metų spalio pabaigoje į miesto mero pareigas sugrįžęs Andrius Kupčinskas rado tik parengtus priešprojektinius pasiūlymus. Nors skirti šiems darbams reikalingas lėšas (60 tūkst. Lt) buvo pažadėjusi LFF, sąskaita buvo palikta VšĮ „S. Dariaus ir S. Girėno sporto centrui“.

„Spalio pabaigoje radau tik priešprojektinius pasiūlymus, kurie neatstoja techninio projekto. Nei investicinio projekto, nei sklypo naujo detalaus plano, nei parengto techninio projekto nebuvo“, - teigė A. Kupčinskas.

Taryba tvirtins investicinį projektą

Šiuo metu Kauno miesto savivaldybė jau turi parengtą investicinį projektą, kuris bus teikiamas tvirtinti artimiausiam Tarybos posėdžiui. Savivaldybė jau kreipėsi į Vyriausybę ir Kūno kultūros ir sporto departamentą dėl lėšų, reikalingų techniniam stadiono rekonstrukcijos projektui, numatymo Valstybės investicijų programoje (VIP). Planuojama, jog šiems darbams reiktų apie 0,5 mln. Lt.

Neturint techninio projekto ir tikslios darbų sąmatos, net teoriškai negalima pradėti rengti viešųjų pirkimų dokumentų. Tai reiškia, jog be techninio projekto apie jokius rekonstrukcijos darbus kalbėti yra beprasmiška.

Vyriausybei patenkinus Kauno miesto savivaldybės prašymą, S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijos techninio projekto rengimo darbų viešųjų pirkimų procedūros būtų pradėtos 2012 metais. Tokiu atveju savivaldybė kreiptųsi į Vyriausybę, jog VIP būtų numatytos lėšos visam stadiono tvarkymui ar bent jau pirmiesiems jo etapams, - teigiama Kauno savivaldybės Tarybos sekretoriato informacijoje spaudai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją