Vasara pranoko lūkesčius

„Norėtume pasidžiaugti rezultatais. Baseinas yra biudžetinė įstaiga, tai yra priklauso visuomenei, todėl mes norime pasidalinti veiklos rezultatais. Norime, kad miestiečiai čia jaustųsi šeimininkais. Vasaros periodu turėjome apie 8 tūkst.lankytojų. Per du mėnesius tai yra įspūdingi skaičiai. Tai yra pavyzdys ne tik Kaunui, bet ir Klaipėdai bei Vilniui, kad tokie centrai reikalingi. Iš lankytojų sulaukiame pasiūlymų, kad reiktų dar vieno tokio baseino kitame miesto gale“, - pirmadienį spaudos konferencijoje kalbėjo Kauno plaukimo centro vadovas Mindaugas Špokas.

Vasarą didelio populiarumo sulaukė dienų vaikų plaukimo mokymo stovyklos, kurių metų plaukti išmoko 351 vaikas.

„Po šių pamokų 98 proc. vaikų įveikė 25 metrų distanciją“, - teigė M. Špokas.

Iš viso Kauno plaukimo centre sudaryta 31 vaikų plaukimo grupė, kuriose sportuos virš 600 vaikų.

„Mes paskaičiavome, kad vaikai užima apie 21-25 proc. viso „eterio“,- sakė M. Špokas.

Nerimą kelia šildymo sezonas

Nuo rugsėjo Kauno plaukimo centre startavo naujas sezonas – baseinas, pirčių ir pramogų zona dirbs ilgiau.

„Nuo šiandien startuoja mūsų maksimalus apkrovimas. Dirbsime nuo 6.30 iki 21.30 val. Savaitgaliais dirbsime nuo 10 iki 18 valandos“, - sakė M. Špokas.

Plaukimo centro vadovas skaičiuoja, kad per metus Kauno savivaldybė prie baseino išlaikymo turės prisidėti skirdama apie pusę milijono litų.

„Mums mėnesis kainuoja virš 100 tūkst. Lt. Dabar kiek pasikeitė atlyginimų fondas, tai mūsų skaičiavimais rugsėjį sąnaudos sieks apie 120 tūkst. Lt. Žiūrėsime, kokios bus pajamos, tačiau manau, kad jos turėtų viršyti sąnaudas. Daugiau klausimų bus tuomet, kai prasidės šildymo sezonas. Žiūrėsime, kiek mums tai kainuos. Mano skaičiavimais, objekto išlaikymas per metus turėtų kainuoti apie 2 mln. Lt. Kol kas tai prielaidos, netrukus viską pamatysime praktiškai. Pajamų mes pradžioje planavome generuoti apie milijoną. Dabar nedrąsiai galiu sakyti, kad surinksime apie 1,5 mln. Lt. Tai bus 500 tūkst. Lt minusas“, - sakė M. Špokas.

Pasitaikė dienų, kad baseine netilpo visi norintys, nes rūbinėse tiesiog nėra vietos, kur įrengti daugiau spintelių – iš viso rūbinėse įrengtos 178 vyrų ir 160 moterų spintelių.

„Šie skaičiai mus kiek riboja, nes maksimalus baseino apkrovimas yra apie 460 žmonių“, - sakė M. Špokas.

Plaukimo centro duomenimis, šiuo metu plaukimui baseine užsirašę yra 620 vaikų - visos grupės užpildytos buvo jau rugpjūčio viduryje.

Rekonstruotas „Girstučio“ plaukimo baseinas buvo atidarytas šių metų birželį. Jo rekonstrukcija kainavo 21 mln. litų. Ją atliko bendrovės „Sienojus“ ir „Kamesta“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)