„Mes esame Kauno plaukimo centras, todėl maniau, kad logotipe turėjo būti Tauras, Kaunas simbolis. Tačiau viskas pakrypo visai kitaip ir rezultatas tikrai džiugina“, - teigė laikinasis plaukimo centro direktorius Mindaugas Špokas.

„Logotipas brandus. Šiuo atveju buvo pasielgta labai subtiliai. Atlikta aiški prototipo analizė, pasirinkti paprasti ir aiškūs simboliai. Matome vandens, bangelės motyvą. Vandens ir Kauno simbolių energetinis veikimas puikiai dera. Spalvinis sprendimas suderintas, nepretenzingas“, - teigė VDU Šiuolaikinių menų katedros vedėjas Rimantas Plungė.

Logotipą sukūrė 30 metų kaunietis Aleksėjus Kudinovas. Logotipe simboliškai įterptas ir Tauras, tiksliau, gyvūno ragai, kurie įsilieja į bangų siluetą.

„Užduotis nebuvo iš lengvųjų – suderinti gyvūną su vandeniu ir plaukimu. Iš pirmo žvilgsnio, šie dalykai tarpusavyje nelabai susiję. Norėjau pabėgti nuo tiesioginio Kauno simbolio pabrėžimo, norėjau rasti akcentą, kuris primintų Taurą, tačiau netiesiogiai. Manau, kad man pakankamai neblogai pavyko. Kūrimo darbai užtruko apie tris savaites. Tai buvo vienas iš mano pirmųjų rimtesnių darbų“, - sakė A. Kudinovas.

Dirba pelningai

Trečiadienį tradiciškai pristatyta ir plaukimo centro atsakaita. Kauno plaukimo centras buvo atidarytas praėjusių metų gegužę. Per šį laikotarpį centro pajamos siekė 1,8 mln. Lt, išlaidos - 1,7 mln. Lt

Apie 20 proc. pajamų sudarė lėšos surinktos už lengvatinius abonementus. Didžioji dalis biudžeto - 72 proc. - gyvesurinkta iš centro lainkytojų, kurie moka pilną abonemento kainą.

Daugiau nei pusė centro biudžeto - 60 proc. - išleidžiama komunalinėms paslaugoms, darbo užmokestis sudaro 28 proc. visų išlaidų.

„Kas nedirba, tas neklysta. Tačiau mes 80-90 proc. esame patenkinti šiuo objektu. Šiai dienai šis objektas geriausias Lietuvoje, o gal ir visame regione“, - teigė centro vadovo kėdę paliekantis Mindaugas Špokas.

Nuo atidarymo centre apsilankė apie 50 tūkst. žmonių. Apie 600 vaikų plaukimo centre nuolat treniruojasi. Pusė tiek dar laukia „eilėje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)