Koncertinėje programoje – išskirtinės pasaulio ir Europos sportinių šokių profesionalų poros: daugkartiniai pasaulio čempionai Arūnas Bižokas ir Jekaterina Demidova (JAV), Pasaulio ir Europos bronzos medalininkai Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė (Lietuva), Europos finalininkai Valerijus Osadčenko ir Sandra Kniazevičiūtė (Lietuva).

Pirmą kartą Lietuvoje – Dave Benton šokių orkestras (Estija), pasaulio bei Europos bugivugio šokių čempionų Thorbjorn Urskog ir Flora Bouchereau (Norvegija) „Boogie Show“.

„Gintarinė pora“ – tradicinė meno ir sporto šventė. Teisėjauti joje kviečiama apie 30 tarptautinės klasės teisėjų iš viso pasaulio, sulaukiama apie 500 šokėjų porų.

Tarptautinės sportinių šokių federacijos narės šiuo metu yra 92 pasaulio šalys. Tarptautinė sportinių šokių federacija, atsižvelgdama į aukštus Lietuvos šokėjų pasiekimus, suteikė teisę organizuoti Lietuvoje tarptautinio reitingo turnyrus. Vienos iš garsiausių varžybų, turinčių gilias tradicijas, yra Kaune organizuojama „Gintarinė pora“. Šių varžybų dėka išaugo visa grupė Lietuvos čempionų, garsinusių ir garsinančių mūsų šalies vardą visame pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)