Ralio, kurį organizuoja Lietuvos automobilių klubas, dalyviai finišuos sekmadienį Vilniuje, S.Daukanto aikštėje (prie Prezidentūros). Tikimasi, kad ralio "Aplink Lietuvą" nugalėtojui taurę įteiks pats šalies vadovas Valdas Adamkus.

Anksčiau šių varžybų, kurioms šiemet sukanka 70 metų, maršrutas driekdavosi prieš laikrodžio rodyklę - lenktynininkai startuodavo Vilniuje, o finišuodavo Kaune.

Šiemet visiems ralio dalyviams - profesionalams, mėgėjams, motociklininkams ir žmonėms su negalia - teks įveikti 1220 km ilgio trasą su 31 greičio ruožu (196 km). Beje, ralyje "Aplink Lietuvą" pirmą kartą dalyvaus visureigių vairuotojai.

Pirmąją varžybų dieną lenktynininkai finišuos Palangoje, o antrąją - Visagine.

Pirmasis ralis "Aplink Lietuvą" vyko 1931 metais, vėliau jis buvo surengtas 1932 ir 1937 metais, o atgaivintas 1996 metais ir vyksta kasmet. Varžybos įtrauktos į Tarptautinės automobilių sporto federacijos (FIA) kalendorių. Pernai Prezidento taurę iškovojo Vincas Gerdžiūnas su šturmanu Arvydu Šinkūnu, važiavę "Ford Focus" automobiliu.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją