Inauguracijos ceremonijoje be didesnių kalbų aikštės perdavimo juostelę perkirpo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Litauras Varanavičius, M.Platini ir Kauno apskrities viršininko pavaduotojas Zigmantas Kazakevičius.

Apsikeitę dovanomis LFF vadovai ir svečiai pakvietė visus į spaudos konferenciją, kurioje legendinis futbolininkas prisipažino esąs laimingas, kad aplankė Lietuvą bent kaip FIFA atstovas, nes to negalėjęs padaryti kaip žaidėjas.

Jis priminė, kad "Goal" projektas tai finansinis FIFA projektas, kurio metu apie 300 milijonų JAV dolerių skiriama mažesnėms valstybėms.

"Per ketverius metus vienos valstybės futbolo asociacijai skiriamas milijonas dolerių. "Goal" projekto tikslas - federacijoms suteikti galimybę savarankiškai vystyti futbolą savo šalyse", - apie projektą kalbėjo M.Platini. - "Dažniausiai "Goal" projektas remia nacionalinių federacijų administracijos reformos, treniruočių bazių statybos, infrastruktūros gerinimo projektus".

Pasak FIFA vykdomojo komiteto atstovo, dirbtinės dangos aikštės bus labai svarbios ateityje. Daug kam sunku žaisti ant naturalios dangos dėl oro išdaigų, dėl to FIFA stengiasi suteikti žaisti vieną populiariausių žaidimų pasaulyje bet kokiu oru.

"Situacija tarp FIFA ir UEFA sudėtinga", - aiškino M.Platini. - Tačiau mes ieškome problemų sprendimo. Europos futbolo sąjunga ieško didelių stadionų su gera aikštės kokybe, o tarptautinė federacija ieško galimybės padėti visiems ir bando tai padaryti statydama dirbtinos dangos aikštes".

Pabendravęs su žiniasklaida M.Platini susitiko su Kauno visuomene bei miesto vadovais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją