Europos čempione tapo 38 metų vokietė Adelheid Morath. Ji 80 km trasą, kurios bendras pakilimas – 2485 m., įveikė per 4 val. 27 min. 14 sek. Sidabrą pelnė 29 metų prancūzė Estelle Morel (+5.17), o bronzą – 27 metų šveicarė Irina Luetzelschwab (+8.25).

32 metų K. Sosna nuo nugalėtojos atsiliko 10 min. 26 sek.

„Žinoma, medinis medalis nebuvo mano svajonė. Pirmajame rate, kai priekyje važiavome trise, dar galvojau pakovoti dėl pirmos vietos, bet antrajame rate, kai ėmė darytis karšta, jėgos mane šiek tiek apleido.

Kurį laiką buvau trečia, bet mane pasivijo šveicarė ir kilpoje, kurią mes įveikėme tik antrajame rate, kylant į statų kalną, per daug ją paleidau, o vėliau nebepavijau, – sakė K. Sosna. – Bet džiaugiuosi ketvirta vieta, nes po pasaulio taurės antrojo etapo, kurio nebaigiau, savijauta buvo nekokia ir visą savaitę nežinojau, ar startuosiu Europos čempionate.

Dabar suprantu, kad sprendimas pasitraukti iš pasaulio taurės lenktynių ir susikoncentruoti į pasirengimą Europos čempionatui buvo teisingas.“

Anot Katažinos, lemiamas buvo pakilimas antrojoje trasos dalyje. „Trasa man buvo gana palanki, tik gana status pakilimas antroje trasos dalyje mane išjungė. Ten labai brangiai sumokėjau. O pirmoje trasos dalyje dar galvojau, kad pakovosiu dėl Europos čempionės marškinėlių. Bet yra šiek tiek stipresnių už mane. Tikiuosi, kad kitose varžybose seksis geriau. Ateinantį šeštadienį laukia startas „Hero Südtirol Dolomites“ varžybose.“

Trečią kartą Europos čempionate dalyvavusi Greta Karasiovaitė dėl techninių problemų nefinišavo. Jo 13 km atkarpą įveikė 18-a.

„Po pirmųjų 10 km į pavarų perjungėją įstrigo medžio šaka ir jis nebeveikė – iki maitinimo zonos 13-ajame km teko važiuoti beveik su sunkiausia pavara. Bandymai skubiai sutvarkyti dviratį buvo nesėkmingi, – pasakojo užpernai 19-ą, o pernai 13-ą vietas Europos pirmenybėse užėmusi 23 metų G. Karasiovaitė. – Labai apmaudu, rengiausi būtent šioms varžyboms, buvau susipažinusi su trasa ir va…“

Moterų elito lenktynėse dalyvavo 47 dviratininkės iš 17 šalių. Finišo nepasiekė 10 sportininkių.

K. Sosna Europos čempionate 2016 m. iškovojo bronzos medalį, 2017 ir 2021 m. buvo penkta, 2019 m. – šešta, o 2015 m. – septinta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją