Lietuvos paplūdimio tinklininkės pirmojo etapo A grupės pirmajame rate buvo trečios, antrajame – antros, o trečiajame – vėl trečios. Neiškovojusios tiesioginio kelialapio į pusfinalį, lietuvės turėjo į jį brautis per atkrintamuosius etapus.

Pirmajame atkrintamajame etape Grudzinskaičių duetas su 16 taškų užėmė pirmąją vietą ir žengė į sekantį etapą. Antrajame atkrintamajame etape mūsiškės su 13 taškų taip pat buvo pirmos ir pateko į pusfinalį.

B pusfinalyje startavusios Lietuvos paplūdimio tinklininkės nesugebėjo iškovoti tiesioginių kelialapių į finalą – pirmajame rate jos buvo ketvirtos, o antrajame – taip pat liko ketvirtos. Tolimesnis žygis vėl nusikėlė į papildomus atkrintamuosius etapus.

Gerda ir Rugilė su 17 taškų laimėjo dar vieną atkrintamąjį ratą ir žengė į C pusfinalį, kuriame buvo kovojama dėl likusių vietų finale.

Deja, bet C pusfinalyje mūsiškėms nugriebti bilieto į finalinį penketuką nepavyko. Pirmajame rate lietuvės su 3 taškais buvo ketvirtos, antrajame su 5 taškais – trečios, o trečiajame su 8 taškais taip pat trečios.

Moterų varžybų finale triumfavo tituluotos olandės Katja Stam ir Raisa Schoon. Antrąją vietą užėmė japonės Akiko Hasegawą ir Miki Ishii, trečiąją – norvegės Sunnivos Helland-Hansen ir slovėnės Tjašos Kotnik duetas.

2022 metų sausio mėnesį vykusiame „Queen & King of the Court“ finaliniame turnyre Dohoje Gerda Grudzinskaitė su vokiete Chantal Laboureur užėmė ketvirtąją vietą.

„Queen & King of the Court“ varžybos vyksta netradiciniu formatu. Komandos yra suskirstomos į grupes ir jos žaidžia pasikeisdamos. Pora, laimėjusi tašką, lieka aikštėje, o pralaimėjusias pakeičia kita pora. Taip komandos rotuojasi tol, kol baigiasi laikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją