Iki praėjusių metų pabaigoje fiksuoto asmeninio rekordo čiuožėjams pritrūko tik pusbalio.

Iš viso P. Ramanauskaitė ir D. Kizala per dvi dienas sukaupė 154,85 balo.

Išvakarėse pademonstravę rimtinį šokį, jie tarp 33 Kaune susirinkusių duetų užėmė 20-ą vietą, pelnydami paskutinį bilietą į finalą. Šeštadienio šokis pakėlė Lietuvos porą per keturis laiptelius.

Pernai Suomijoje vykusiame Europos čempionate P. Ramanauskaitė ir D. Kizala užėmė iki tol geriausią karjeroje 17-ą vietą. Tad šis rezultatas šeštadienį buvo viršytas Kaune.

„Buvo momentas, kai nepavyko čiuožti sklandžiai, bet po to pagavome gerą tempą, ritmą ir baigdami programą išliejome visą savo energiją“, – komentavo P. Ramanauskaitė.

20-metė čiuožėja ir penkeriais metais vyresnis jos partneris, abu gimę Kaune, laisvąją programą atliko pagal „MLNGA Club“ ir Astoro Piazzollos kūrinius tango ritmais.

„Sušokti tango norėjome atlikti jau labai seniai, ir manau, kad mums pavyko gerai“, – sakė D. Kizala.

„Labai džiaugiuosi, kad lietuviai tai pamatė. Čia – mano mėgstamiausia programa, ir aš labai džiaugiuosi, kad Europos čempionatas Lietuvoje įvyko būtent šiame sezone“, – pridūrė P. Ramanauskaitė.

Trenerių Saros Hurtado ir Kirilo Chaliavino auklėtinių pasirodymą stebėjo pilna „Žalgirio“ arena.

„Buvome pakankamai ramūs. Širdis sudrebėjo tik dar prieš apšilimą išgirdus publiką. Bet šiaip čiuožėme gana ramiai“, – teigė D. Kizala.

„Man jaudintis ir šiaip neįprasta, bet pamačius pilną areną teko sau priminti, jog viso labo darysiu tai, ką jau esu dariusi šimtą milijonų kartų“, – nervų tramdymo būdą nurodė P. Ramanauskaitė.

Pastaroji vylėsi, jog iš Nemuno salos namo šeštadienį grįš ne vienas naujas dailiojo čiuožimo gerbėjas, o gal ir sportininkas.

„Tikiuosi, kad žmonės, kurie visą šią savaitę stebėjo čempionatą, ir toliau seks čiuožimą, ant ledo užlips nauja karta. Dėl to ir mes jautėme dar daugiau motyvacijos gerai pasirodyti“, – pažymėjo Paulina.

Primename, kad savo eilės užbaigti pirmenybes laukia pirmoji Lietuvos pora Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius, po ritminio šokio įsitaisę trečioje pozicijoje.

„Jei laimėtų medalį, tai būtų labai didelis pasiekimas Lietuvai“, – apie kolegas atsiliepė D. Kizala

„Palaikysime, rėksime, atiduosime visas jėgas už juos“, – pažadėjo P. Ramanauskaitė.

Paulina Ramanauskaitė ir Deividas Kizala
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją