Maskvoje įkurtas pagalbos centras veiks visos šalies mastu ir per pandemiją pirmiausia rūpinsis sportininkais, treneriais bei teisėjais, o taip pat Antrojo pasaulinio karo veteranais, pensininkais bei daugiavaikėmis šeimomis.

RBF pažymi jau pirmomis dienomis sulaukusi „tūkstančių skambučių“, izoliavęsi žmonės dažniausiai prašė padėti apsirūpinti maistu.

Kovoti su koronavirusu federacijai tenka ir savo pačios viduje.

Pranešama, kad infekuotas buvo Antonas Kadušinas, dirbęs praėjusį mėnesį Londone (Jungtinė Karalystė) vykusiame olimpinės atrankos turnyre.

Pasak RBF generalinio sekretoriaus Umaro Kremlevo, specialistas veikiausiai užsikrėtė skrisdamas iš Londono, kuomet bendravo su Armėnijos treneriais. Vieno iš jų testas taip pat buvo teigiamas.

„Situacija valdoma. Kiek mums žinoma, A. Kadušinas serga lengva forma, vos tik grįžęs namo iš Londono jis saviizoliavosi“, – teigė U. Kremlevas, anksčiau pripažinęs, kad ne visi iš olimpinės atrankos turnyro parvykę rinktinės atstovai stropiai laikėsi izoliacijos.

Dėl Tarptautinės bokso asociacijos (AIBA) vidinių skandalų turnyrą Londone rengė Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC), susilaukęs daug kritikos, jog nereagavo į kylančią COVID-19 pandemiją.

Kovo 14 d. prasidėjusios varžybos buvo nutrauktos tik po dviejų dienų. Vėliau koronavirusas diagnozuotas aštuoniems turnyro svečiams iš Kroatijos ir Turkijos: trims boksininkams ir penkiems treneriams bei teisėjams.

Atrankos turnyre dalyvavo ir septyni Lietuvos boksininkai, nė vienas jų nepelnė kelialapio, o Europos jaunimo čempionė Gabrielė Stonkutė taip ir nespėjo žengti į ringą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)