Moterų porinių dviviečių valčių A finale lietuvės finišavo per 6 min. 45,46 sek. ir nusileido tik favoritėms rumunėms – Ancuta Bodnar ir Simona Radis greitesnės buvo beveik keturiomis sekundėmis (6 min. 41,96 sek.).

Rumunių pora – olimpinės, pasaulio ir Europos čempionės.

Bronzą iškovojo Kinijos sportininkės Lu Shiyu ir Shen Shuangmei – 6 min. 48,32 sek.

„Šįkart prieš finalą jaudinausi, – prasitarė D. Rimkutė. – Tačiau prieš startą pasikalbėjome ir nutarėme, kad padarysime viską, kad po finišo nereikėtų gailėtis, jog kažko nepadarėme, ar galėjome padaryti geriau“.

Nors prie krūtinės buvo glaudžiamas neįkainojamas sidabro medalis, bet 21-ių D. Rimkutė apdovanojimų ceremonijoje neatrodė laiminga. Sulaukusi klausimo apie nuotaiką, sportininkė tik nusijuokė.

„Buvau labai pavargusi, atidavėme visas jėgas... Ir tie apdovanojimai taip gretai po finišo. O aš tiesiog norėjau kur nors ramiai pasėdėti kamputyje. Bet džiaugiuosi dėl medalio, džiaugiuosi dėl rezultato, viskas super, – kalbėjo D. Rimkutė. – Labai džiugu, kad mažai
pralaimėjome rumunėms“.

Irkluotoja prisipažino, kad visi Liucernoje vykusių varžybų startai buvo sunkūs. „Darbinis vanduo“ – nei pavėjui, nei prieš vėją, oro sąlygos nuolat keitėsi, – paaiškino D. Rimkutė. – Sunku buvo užgaudyti gerą yrį. Bet viskas sekėsi lengviau negi prieš porą savaičių
„Gintarinių irklų“ regatoje. Bet Europos čempionate buvo dar geriau. Sunku vertinti, lengva nebuvo, bet turime sidabro medalius“.

Priminsime, kad šiais metais iš Europos čempionato Lietuvos moterų porinė dvivietė grįžo taipogi su sidabro medaliais.

Kartu D. Karalienė ir D. Rimkutė irkluoja jau antrą sezoną. „Jaučiamės ganėtinai tvirtai, džiaugiamės komanda, didžiuojamės viena kita, visada palaikome ir laikomės kartu, – sakė D. Rimkutė. – Stengiamės palaikyti gerą ryšį ne tik valtyje, bet ir krante – be jokių pykčių ir
intrigų. Kartu augame ir žinome, kad bėgant laikui kartu būsime tik stipresnės“.

Pasaulio irklavimo taurės III-ajame etape startavo 8 lietuvių įgulos, tačiau kitiems mūsų šalies atstovams sekėsi ne taip gerai.

Vienvietę irklavusi Viktorija Senkutė laimėjo B finalą, vyrų pavienė dvivietė – Domantas ir Dovydas Stankūnai – B finale buvo treti, Dovydas Nemeravičius B finale taip pat buvo trečias, Ieva Adomavičiūtė laimėjo vienviečių C finalą, vyrų porinės dvivietės – Armandas
Kelmelis ir Giedrius Bieliauskas bei Žygimantas Gališanskis ir Dominykas Jančionis varžėsi D finale, Mindaugas Griškonis turėjo varžybas baigti F finale, bet dėl sveikatos problemų jame nestartavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją