M. Butrimavičiaus ir G. Garbauskaitės triumfas

Ilgai lauktas Lietuvos triatlono taurės sezonas – startavo. Pirmajame etape šimtai dalyvių varžėsi savo pasirinktose distancijose ir rinko pirmuosius įskaitinius sezono taškus. Savo jėgas išbandė ir nemažai žinomų Lietuvos triatloninkų.

Olimpinėje distancijoje nugalėjo patyręs Marijus Butrimavičius (Trakų triatlono būrelis). Jis nuplaukė 1500 m, numynė dviračiu 40 km bei nubėgo 10 km per 2 val. 4 min. 19 sek.

Nedaug nuo jo atsiliko kitas nuolatinis LTT etapų prizininkas Tomas Burbulis (Trakų triatlono būrelis; 2:06.53). Trečiąją vietą užėmė Airinas Gražinskis („TRItonas“, 2:10.24).

„Nuo praėjusio sezono padaryta daug įdirbio, išsigydžiau traumas. Žiemą daugiau dėmesio skyriau bėgimui ir šiek tiek apleidau plaukimą, bet Kaišiadoryse pamačiau, kad esu dar konkurencingas plaukdamas. Dviratis visada buvo mano „arkliukas“. Žinoma, traumos ir amžius jaučiasi, bet sezono startas buvo puikus. Bėgimo treniruotės tikrai pasiteisino ir sugebėjau neleisti varžovams mane pasivyti“, – džiaugėsi M. Butrimavičius.

Tiek M. Butrimavičius, tiek T. Burbulis ruošiasi pasaulio „IronMan“ čempionatui rugsėjo 10 dieną Nicoje.

„Labai smagu, kad turiu tokį puikų kolegą, su kuriuo galime kartu treniruotis. Ir labai džiugu, kad Lietuvos triatlono taurės sezonas prasidėjo. Buvo tyla, visi laukė, diskutavo, todėl labai smagu, jog toks renginys įvyko. Kaišiadorių trasa išties buvo nuostabi“, – pridūrė M. Butrimavičius.

Tarp moterų greičiausia buvo Gabrielė Garbauskaitė (Panevėžio triatlono klubas). Jos laikas – 2 val. 30 min. 54 sek. Antra liko Ieva Urbonavičiūtė-Purkėnė („TRItonas“, 2:31.56), trečia – Monika Vainaitė („TRItonas“, 2:36.24).

„Labai smagus etapas, tik tikėjausi lengvesnės dviračių trasos. Dėl sukilimo viskas normaliai, bet pūtė stiprus vėjas. Dėl to buvo ką veikti. Labai patiko bėgimo trasa – penki ratai su daug palaikymo. Buvo daug papildomos motyvacijos pačiai sau. Išties labai patiko šis etapas Kaišiadoryse“, – šypsojosi G. Garbauskaitė, kurios svarbiausias sezono startas – Europos vidutinės distancijos triatlono čempionatas rugpjūčio pabaigoje.

Olimpinės distancijos estafetėje nugalėjo Alytaus „Nikeliuotas špykis“. Ją sudarė Marius Skaisgirys, Mantas Kyguolis bei Iveta Valūnaitė.

Sprinto varžybose nugalėjo geriausias Lietuvos paratriatlonininkas Ernestas Česonis („TRItonas“, 1:05.00). Antras buvo Vytautas Vaičiulis („TRItonas“, 1:06.45), trečias – Raimondas Gincas („TRItonas“, 1:07.36).

Moterų tarpe prizininkėmis tapo Orinta Mauraitė (Marijampolės triatlono draugija, 1:15.02), Žydrūnė Galvanauskaitė („TRItonas“, 1:17.34) ir Greta Urbutytė (Trakų triatlono būrelis, 1:18.11). Estafetėje triumfavo GIM komanda.

„Tri-Fun“ distancijoje nugalėtojais tapo Povilas Strazdas bei Edita Vareikė. Vaikų triatlono rungtyje nugalėjo Dominykas Kazlauskas bei Rasa Zaveckaitė.

Antrasis LTT etapas – „Skaylink Trakų triatlonas“ – vyks liepos 2 dieną. Kiek anksčiau – birželio 22 dieną – vyks Vilniaus triatlonas, kuriame visi galės pasivaržyti „Tri-Fun“ rungtyje. Iš viso šiemet bus surengti šeši LTT etapai.

Paaiškėjo Lietuvos biatlo ir triatlo čempionai

Lietuvos triatlono taurė, bendradarbiaudama su Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija, kartu Kaišiadoryse surengė Lietuvos biatlo ir triatlono čempionatą, kuris tuo pačiu buvo ir „Biathle Triathle National Tour“ pirmasis turas.

Kaip žinia, biatlas susideda iš dviejų šiuolaikinės penkiakovės disciplinų – bėgimo ir plaukimo. Triatle dar prisideda šaudymas.

Triatlo varžybose nugalėjo Titas Puronas, antrąją vietą užėmė Paulius Vagnorius, trečiąją – Povilas Strazdas. Jaunimo grupės nugalėtojais tapo Tėja Pakinkytė ir Ugnius Kabelinskas.

Biatlo varžybose vyrų lyderių trejetukas buvo toks pats – T. Puronas, P. Vagnorius bei P. Strazdas.

Moterų čempione tapo Darja Boraš. Jaunimo čempionais tapo T. Pakinkytė ir Danielius Jevensaperis.
Sportininkai taip pat išsidalino medalius U9, U11, U13, U17, U19 ir veteranų amžiaus grupėse.

„Biathle Triathle National Tour“ antrasis turas vyks liepos 9 dieną Vilniuje.