Geriausiu – šeštuoju – bandymu jis įrankį nuskraidino 44,45 m.

Šios amžiaus grupės rungties čempionu tapo vokietis Torstenas Heinrichas (59,70 m), o sidabras atiteko prancūzui Emmanueliui Gerberiui (55,89 m).

Ina Mikulėnienė (W50) trečiadienį trišuolio rungtyje buvo šešta (8,58 m), penkiakovėje Vladas Zaniauskas (M65) užėmė septintą vietą (3461 tšk.), o Kęstutis Abromaitis (M55) liko dešimtas (2662 tšk.).

Po trijų varžybų dienų 22-ą vietą tarp 30-ties medalius iškovojusių komandų užimančios Lietuvos delegacijos sąskaitoje 2 aukso, 2 sidabro ir 5 bronzos apdovanojimai.

Lietuvos veteranai be medalių iš Europos čempionatų negrįžta. Sėkmingiausi čempionatai buvo 2005 metais Švedijoje ir 2007 metais Suomijoje, kuomet iškovota po penkis aukso ir po du sidabro bei bronzos apdovanojimus. Prieš dvejus metus Ispanijoje laimėti trys aukso, keturi sidabro ir vienas bronzos medalis.

Daugiausiai medalių (įskaitant ir šias pirmenybes) yra iškovojusios Algina Vilčinskienė (4 aukso, 2 sidabro) ir Jadvyga Putinienė (3 aukso, 2 sidabro).

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją