Šeštadienį Kohiloje (Estija) „Achema“ sėkmingai įveikė pusfinalio barjerą, 3:0 (25:16, 25;16, 25:21) nugalėjusi Latvijos čempiones Jelgavos „LU“. Ši pergalė lietuvėms itin saldi dar ir dėl to, kad būtent Jelgavos „LU“ ekipa pernai mūsiškes įveikė čempionato pusfinalyje ir eliminavo iš kovos dėl aukso medalių.

Geriausia rungtynių žaidėja pripažinta „Achemos“ lyderė Inga Vainilavičiūtė džiaugėsi: „Pergalė pusfinalyje buvo ne vien išėjimas į finalą, bet ir principinė kova prieš ilgametes varžoves. Šiandien laimėjo komandos vienybė ir esame be galo laimingos, kad mums pavyko įveikti barjerą ir patekti į Baltijos lygos finalus!“

Jonavos „Achemos-KKSC“ gretose rezultatyviausios buvo: Jevenija Šipkova 20 tšk., Viltė Makauskaitė 19 tšk., Irina Andrejeva 9 tšk., Gintarė Stauskytė 7 tšk.

Sekmadienį 16.00 val. finale Jonavos „Achema-KKSC“ susitiks su čempionių titulą ginančiomis Kohilos „Vorkpalliklubi“ (Estija) tinklininkėmis. Reguliarųjų sezoną baigusios antroje vietoje (17 pergalių, 3 pralaimėjimai), estės ketvirtfinalyje 3:0 (25:16, 25:13, 25:22) įveikė tėvynaines Veru „Famila VK“, o pusfinalyje – 3:0 (25:21, 25:23, 25:21) Cėsio „Zeltaleją“ (Latvija). Mažajame finale 13.30 val. žais dvi Latvijos komandos - Jelgavos “LU” ir Cėsio „Zeltaleja“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją