Darbus atliks bendra šveicarų, latvių ir lietuvių įmonė „Velosolutions“, statanti dviračių parkus visame pasaulyje. Vienintelis toks dviračių parkas Lietuvoje duris atvers dar šiais, 2021-aisiais, vasaros pabaigoje.

„Lietuvos Kalnų dviračių mėgėjams visuomet trūko infrastruktūros. Legalių trasų iki šiol buvo tik kelios. Apie poreikį kalbame garsiai, bet infrastruktūros plėtros niekaip nepavyksta suderinti su valdžios aparatu. Kalnų dviračių bendruomenė auga. Paprastų miško takelių, vagų nebeužtenka entuziastų poreikiams patenkinti.

Didžiuojamės jaunais talentais kaip Rokas Sviderskis ir visa „Sviderskis Racing“ komanda, kurie, nepaisant trasų trūkumo, atstovauja Lietuvai pasaulio čempionatuose ir kitose aukšto rango varžybose. Profesionalių trasų, tokių kaip Jonavoje, atsiradimas padės šį jaudinantį sportą kilstelti į žymiai profesionalesnį lygį“, – sako Ekstremalaus dviračių sporto asociacijos pirmininkas Martynas Martinkevičius.

Kalnų dviračių trasos Jonavoje planas

„Jonavoje planuojame tris trasas. Žalia: plati ir įrengta ant atviro šlaito, paprasta ir saugi. Trasa skirta pradedantiesiems, tačiau pažengę tikrai ras ką smagiai joje nuveikti. Apačioje bus įrengtos medinės figūros skirtos lavinti dviračio valdymo įgūdžius. Ilgis ~550m. Mėlyna: greitesnė trasa su šuoliais, aštresniais posūkiais, skirta leistis didesniu greičiu. Čia jau bus miško, tad ji bus mažiau atlaidi klaidoms. Ilgis ~490m.

Raudona trasa: stačiausia iš visų, skirta pažengusiesiems. Išvingiuota per upės vagą, tarp medžių ir su daug aštrių posūkių. Ilgis ~250“, – pasakoja projekto vadovas Algis Ribikauskas.


Tai – pirmasis profesionaliai suprojektuotas ir įrengtas dviračių parkas Lietuvoje. Trasos tokios, kokias galima rasti užsienio kurortuose: tiksliai suformuotos, padengtos skalda, su specialiais ženklinimais, keltuvais ir viskuo, ko reikia norit smagiai ir, svarbiausia, saugiai praleisti laiką ant kalnų dviračio su draugais ar šeima.

Kalnų dviračių trasos Jonavoje yra dalis aktyvaus turizmo projekto, kurį Jonavos rajono savivaldybė vykdo kartu su Lenkijos miestu Seinais – visas projektas apima ne tik turizmo infrastruktūros plėtrą dviejuose miestuose, bet ir abiejų miestų bendradarbiavimo veiklas.

Trasų įrengimo darbų vertė siekia 200 tūkst. Eur, didžiąją dalį (85 proc.) projekto išlaidų finansuoja Europos Regioninės Plėtros fondas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)