Jau pirmame rate iš tolimesnės kovos buvo priverstas pasitraukti pasaulio čempionas Johnas Higginsas (4 vieta pasaulio reitinge), rezultatu 3:6 nusileidęs jaunajam 23-ejų metų Markui Allenui (11). Dukart šias varžybas laimėjęs J. Higginsas mačo pradžioje išsiveržė į priekį, tačiau kitas dvi partijas nesurinko nė taško, o jo varžovas atsakė 77 ir 73.

Ketvirtoje partijoje J. Higginsą už kamuoliuko palietimą lazda nubaudė susitikimo teisėjas ir tuo pasinaudojęs M. Allenas padidino savo persvarą iki 3:1.

Po pertraukėlės škotas sušvelnino santykį, bet M. Allenas 51 ir 73 taškų serijomis vėl atitrūko 4:2. Galiausiai J. Higginsas atsakė savo serija (63) ir vėl kvėpavo oponentui į nugarą, bet M. Allenas surinko 69 ir 57 taškų serijas, kurios leido jam užsitikrinti galutinę pergalę.

„Pasižiūrėjus į taškus, M. Allenas surinko apie 1000, o aš 100. Todėl turėčiau džiaugtis, kad laimėjau bent tris partijas“, – po mačo šmaikštavo J. Higginsas.

„Kiekvienas žaidėjas žino, lietė jis kamuoliuką ar ne. Aš tikrai neliečiau. Peržiūrėjau TV pakartojimą ir ten taip pat nieko nepamačiau. Vis dėlto tai negali būti pasiteisinimu prastam žaidimui“, – jam skirtą baudą komentavo pasaulio čempionas.

Tuo metu kitame aštuntfinalio susitikime intrigos nebuvo. Ryanas Day’us (6) demonstravo sėkmingą žaidimą ir netikėtai lengvai 6:0 nušlavė Joe Perry’į (12), pirmą kartą iškopdamas į šio turnyro ketvirtfinalį. Visas partijas jis laimėjo neįspūdingomis serijomis, tačiau ne kartą lengvose situacijose klydusiam jo oponentui pakako ir tiek.

„Galėjau sužaisti ir geriau. Joe nesisekė, o žaidžiant tokioje arenoje tai slegia. Spaudžiau jį ir rinkau pakankamai taškų pergalėms“, – svetainei worldsnooker.com prisipažino nugalėtojas.

Ketvirtfinalyje penktadienį M. Alleno varžovu bus praėjusių metų „Masters“ turnyro finalininkas Markas Selby, o R.Day’us kovos su Stephenu Maguire’u.

Trečiadienio rezultatai:

Ryan Day 6 – 0 Joe Perry
John Higgins 3 – 6 Mark Allen

Ketvirtadienį ketvirtfinalyje iki kovos:

Ronnie O'Sullivan (1) – Peter Ebdon (14)
Mark Williams (15) – Shaun Murphy (3)

Turnyro nugalėtojui atiteks 150 tūkst. svarų. (apie 578 tūkst. litų) Už didžiausią seriją turnyre skiriama 10 tūkst. (apie 38,5 tūkst. litų) už maksimalią seriją – 25 tūkst. svarų (apie 96 tūkst. litų).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją