Madride trečiadienį vykusiame pasaulio uždarų patalpų lengvosios atletikos ture šuolių į aukštį sektoriuje nebuvo nei Kijeve nuo rusų bombų slėptis priverstos J. Levčenkos, nei dar prieš paskelbus sankcijas Rusijai kviestos pasaulio ir olimpinės čempionės Marijos Lasickienės.

Ispanijos sostinėje triumfavo australė Eleanora Patterson (196 cm), o ukrainietė J. Levčenka iš apšaudomos Ukrainos sostinės siuntė jautrias žinutes visam pasauliui.

„Man trūksta žodžių. Tai skausmas ir pragaras... Ačiū visam pasauliui, ačiū tiems, kas netyli. Aš noriu gyventi savo namuose! Namuose, Kijeve, Ukrainoje. Mirštu savo viduje. Mūsų žmonės, mūsų gatvės žūsta. Vasario 24-ą dieną Rusija mus užpuolė ir dabar mūsų gyvenimas ir ne toks, koks buvo anksčiau. Aš myliu Ukrainą! Myliu žmones, tikiu mūsų šalimi.

Aš tikiu viso pasaulio galia. Tai, kas dabar vyksta yra didžiausia kvailystė. Šiame amžiuje žmonėms eiti kariauti. Taip nutinka, kai asmuo galvoja, kad jis yra beveik dievas. Kai jis išprotėjo. Būtent tokiu Putinas ir tapo“, – rašo savo „Instagram“ paskyroje, po užrašu „Aš tik noriu gyventi savo šalyje Ukrainoje be rusų kareivių ir Putino“.


Ukrainiečių lengvaatletė pasmerkė Rusijos invaziją į savo šalį, o taip pat kritikavo ir Baltarusiją, kuri prisideda prie protu nesuvokiamų Rusijos veiksmų Ukrainoje.

„Dar kartą tiems, kas nesupranta. Pas mus vyksta karas. Mus užpuolė Rusija. Kalės. Kaip jūs galite mus žudyti? Esu Kijeve ir patikėkite, jūs nematote, kas čia iš tikrųjų vyksta. Baltarusija padeda Rusijai. Dar viena kalė“, – žodžių į vatą nevyniojo J. Levčenka.

Ir tęsė: „Jei aš ir mano šeima žus, kraujas bus ant jūsų rankų. Mūsų Ukrainos armija gina mus taip, kaip gali. Mes meldžiamės“.

J. Levčenka priklauso pasaulio šuolių į aukštį elitui ir yra viena iš pagrindinių Lietuvos rekordininkės Airinės Palšytės varžovių.

Airinė Palšytė, Julija Levčenka

Tokijo olimpinėse žaidynėse pernai ji užėmė 8-ą vietą (196 cm), 2019 metų pasaulio čempionate Dohoje liko ketvirta (200 cm). Ukrainietė yra jaunimo olimpinių žaidynių 2014 metais čempionė ir Europos lengvosios atletikos iki 23 metų 2017 metais nugalėtoja. 2017 metais Londone ji tapo pasaulio vicečempione (201 cm). Asmeninis jos rekordas – 202 cm.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)