Lietuviai nusileido „Barys“ arenos numylėtiniams 1:3.

Nedaug trūko, jog antra nesėkmė vėl būtų patirta minimaliu skirtumu – „natūralizuotas“ kanadietis Darrenas Dietzas paskutinį įvartį tolimu metimu Kazachstano ekipai pelnė likus pusei minutės iki finalinės sirenos, kai Danielio Lacroix auklėtiniai rizikavo kaitaliodami vartininką Lauryną Lubį papildomu aikštės žaidėju.

„Pamačiau, kad treneris rodo ženklą keistis, bet pradėjęs čiuožti prie atsarginių suolo išvydau, jog kazachai turi ritulį. Galvojau bėgti atgal, suabejojau, ir nebespėjau grįžti“, – DELFI paskutinį mačo epizodą komentavo L. Lubys.

18-metis „Saipa“ (Suomijos jaunimo lyga) klubo atstovas trečiadienį debiutavo nacionalinėje komandoje oficialiose varžybose ir žaidė visas rungtynes. Toks buvo pagrindinį komandos vartų sargą Mantą Armalį ant atsarginių suolo palikusio D. Lacroix taktinis sprendimas, padiktuotas vos po 18 valandų laukiančios kitos dvikovos su Vengrija.

„Bandėme rotuoti sudėtį, žaidė visi. Laurynas jau draugiškose rungtynėse su Lenkija užsitarnavo mūsų pasitikėjimą, jis puikiai dirbo treniruotėse. Jis nusipelnė progos, todėl išleisti jį į aikštę nebuvo labai sunkus sprendimas“, – DELFI aiškino specialistas iš Kanados.


Apie trenerio pasirinkimą L. Lubys sužinojo per treniruotę rungtynių išvakarėse ir iš pradžių susijaudino.

„Prieš rungtynes buvo jaudulio, ypač žinant, kokia stipri varžovų komanda. Bet kai mačas prasidėjo, susikaupiau, ir sekėsi gerai“, – sakė pats vartininkas.

Po dvikovos 37 iš 40 varžovų bandymų (92,5 proc.) atrėmęs jaunuolis susilaukė ir kazachų komplimentų.

Pirmąjį mačo įvartį pelnęs kitas „natūralizuotas“ kanadietis Dustinas Boydas nustebo tik iš DELFI sužinojęs, jog gyvenimą jam ir kitiems Kazachstano puolėjams taip apsunkino 18-metis.

„Jis žaidė tikrai neblogai, padėjo lietuviams išlaikyti intrigą. Žinojome, kad Lietuvos komanda ne šiaip sau čia pateko, kad jie moka greitai čiuožti, yra stiprūs fiziškai. Šiame turnyre turi gerbti visus varžovus ir su visais jais kovoti iš paskutiniųjų. Bet vis tiek nustebau dėl to, kaip gerai jie žaidė šįvakar“, – dėstė ledo ritulininkas.

„Man labai patiko lietuviai: jauni, agresyvūs, aktyvūs. Ir puikiai sužaidė jų vartininkas. O mūsų progų realizacija turėtų būti geresnė – iščiuožus vienam prieš vartininką derėtų sužaisti gudriau, meistriškiau“, – auklėtinius pabarė Kazachstano ekipos vairininkas Andrejus Skabelka.

L. Lubio akimis, varžovai aikštėje buvo pranašesni, bet ir lietuviai nesileido mušami.

„Man kazachai pasirodė stipresni už baltarusius. Jie turėjo daug progų: geri perdavimai, geri metimai. Bet ir mes gerai sužaidėme.

Labai įdomios rungtynės. Žaidėme tikrai gerai, kovėmės iki galo, pralaimėjome tik 1:3, ir tai tik pabaigoje vieną įvartį praleidome. Aišku, kazachai buvo stipresni, bet mes stengėmės“, – vertino naujokas.

Tuo metu priešingoje aikštės pusėje sublizgėjo kitas debiutantas A. Domeika. Gynėjas, kuriam taip pat tik 18 metų, trečiame kėlinyje sušvelnino saviškių atsilikimą iki 1:2 ir suteikė vilties pakovoti bent dėl taško ar dviejų.

„Didžiuojuosi padėjęs rinktinei pelnyti įvartį. Laimėti nepavyko, tad bent tokia paguoda“, – sakė „Dallas Snipers“ (JAV WSHL lyga) klubo atstovas, kuris buvo pripažintas geriausiu trečiadienio mačo žaidėju pralaimėtojų gretose.

Arvidas Domeika (dešinėje, Foto: IIHF)

Po dviejų turų čempionato ekipos pasidalino į dvi dalis: Pietų Korėja, Baltarusija ir Kazachstanas turi po 6 taškus, o slovėnų, lietuvių bei vengrų sąskaitos dar tuščios.

Ketvirtadienį lietuviai pasirodymą Astanoje tęs kovoje dėl išlikimo divizione didelę reikšmę turėsiančia akistata su Vengrija, kurios pradžia – 9.30 val. Lietuvos laiku.

Primename, kad pirmenybes D. Lacroix auklėtiniai pirmadienį pradėjo pralaimėjimu Baltarusijai 3:4. Savo ruožtu, Kazachstanas 3:2 palaužė Slovėniją.

Lietuvos rinktinė pirmą kartą į IA divizioną pakilo pernai laimėjusi IB grupės turnyrą Kaune.

IA diviziono lentelė


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)