Nickos pseudonimu žinoma vilnietė ketvirtfinalyje nurungė metais jaunesnę prancūzę Sya Dembele, bet pusfinalyje turėjo pripažinti 29-erių ukrainietės Anos Ponomarenko pranašumą.

Dėl trečios vietos lietuvė stojo prieš 25-erių italę Antilai Sandrini ir užsitikrino apdovanojimą.

Auksą pelnė 17-metė olandė Dewi Sardjoe, finale nepalikusi vilčių A. Ponomarenko.

Tik žaidynių nugalėtoja buvo apdovanota kelialapiu į 2024 metų Paryžiaus olimpines žaidynes, kuriose breiko varžybos vyks pirmą kartą istorijoje.

„Sušokau, kaip norėjau. Tik šį kartą teisėjai nebuvo labai objektyvūs. Manau, kad laimėjau pusfinalį ir turėjau būti finale. Kova pusfinalyje buvo labai atkakli. Yra kaip yra. Olimpinis kelialapis neiškovotas. Iškovosiu jį pasaulio čempionate“, – ltok.lt po varžybų sakė D. Banevič.

Beje, bronzinį apdovanojimą Dominikai įteikė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.


Pirmadienį pirmame varžybų etape D. Banevič nuskynė visas tris pergales ir savo grupėje užėmė pirmą vietą.

Praėjusį mėnesį D. Banevič pasiekė kol kas didžiausią karjeros pergalę, triumfavusi Ispanijoje vykusiame Europos čempionate. Beje, tuomet finale ji pranoko būtent A. Ponomarenko, kuri šįkart pasiekė revanšą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją