Ketvirtadienį Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) patvirtino Lietuvos rinktinės, dalyvausiančios sausio 12-23 d. Insbruke vyksiančiose jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse, sąrašą.

Į Austriją vyks šeši sportininkai iš Lietuvos: slidininkai Kristina Kazlauskaitė ir Jaunius Drūsys, biatlonininkai Gaudvilė Nalivaikaitė ir Arnoldas Mikelkevičius bei kalnų slidininkai Laura Pamerneckytė ir Rokas Zaveckas.

Tik pastarieji du sportininkai startui Insbruke galėjo rengtis normaliai: kalnų slidinėjimo atstovai nuo rugsėjo dalyvavo Tarptautinės slidinėjimo federacijos (FIS) organizuotoje tarptautinėje stovykloje Austrijoje.

Tuo tarpu slidininkai ir biatlonininkai sniego iki šiol beveik nematė.

„Sąlygas pasirengimui sugadino orai. Sportininkai lapkričio pradžioje važiavo į stovyklą Švedijoje, bet ir ten sniego beveik nėra, todėl darbas nebuvo visavertis. O riedučiai slidžių vis tiek neatstoja“, – apgailestavo V. Vencienė, prieš du dešimtmečius iškovojusi du medalius Kalgario olimpinėje slidinėjimo trasoje.

Atsigriebti už prarastą laiką lietuviai turės vos savaitę: sausio pradžioje visa Lietuvos rinktinė surengs baigiamąją treniruočių stovyklą Austrijoje, iš kurios persikels tiesiai į Insbruko olimpinį kaimelį.

Apie debiutinių jaunimo žiemos olimpinių žaidynių medalius lietuviai nesvaičioja.

„Tarp tokio amžiaus vaikų favoritų nebūna – iššauti gali bet kas. Bet kalbėti apie medalius neišeina, mūsiškiai turėtų būti per viduriuką. Kita vertus, ne tik rezultatai svarbūs – šios žaidynės skirtos tam, kad vaikai pajaustų olimpinę dvasią, susidraugautų su kitų šalių sportininkais ir grįžę galėtų dalintis įspūdžiais“, – DELFI teigė V. Vencienė.

Jaunimo olimpinėse žaidynėse Insbruke dalyvaus per tūkstantį sportininkų, kurių amžius – nuo 14 iki 19 metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją