„Labai jaudinausi – kažkodėl žymiai labiau nei pirmąją dieną. Gal kad žmonių tribūnose buvo daugiau, visi labai palaikė. Tai – labai gerai, bet jaudulio buvo per daug, labai šiandien drebėjau. Į tai atsižvelgiant, esu patenkinta savo čiuožimu, išskyrus du paskutinius šuolius“, – komentavo vilnietė.

Pavienininkė laisvosios programos metu du kartus neišsilaikė ant kojų atlikdama trigubus šuolius, dar vieno tokio „neišsuko“ kaip norėta.

Teisėjai reginį įvertino 99,36 balo – šešiais mažiau nei praėjusį lapkritį pasiektas čiuožėjos asmeninis rekordas.

Po trumposios programos užėmusi 15-ą vietą, A. Golovkina iš viso surinko 155,16 balo ir galutinėje rikiuotėje prarado vieną poziciją.

Vis dėlto po sunkių traumų ant ledo grįžusi ir jų pasekmių iki galo taip ir neatsikračiusi sportininkė supranta, jog neverta barstytis galvos pelenais.

„Šios programos apskritai dar nė karto nesu atlikusi visiškai „švariai“, be jokių klaidų. Aišku, norėjosi geriau, bet galėjo būti ir blogiau“, – konstatavo A. Golovkina.

Didžiojoje Britanijoje gyvenanti ir Davido Richardsono bei Debi ir Simono Briggsų treniruojama čiuožėja artimiausioje ateityje planuoja pakovoti dėl vietos ateinantį kovą Kanadoje vyksiančiame pasaulio čempionate.

Tiesa, savo eilės laukia ir Europos pirmenybėse atsargine buvusi dabartinė Lietuvos čempionė Meda Variakojytė, tad A. Golovkinos misija – sudėtinga.

Vis dėlto Aleksandra nenusiteikusi pasiduoti skausmams ir rūpesčiams dėl sveikatos.

„Dabar aš neplanuoju užbaigti karjeros, noriu čiuožti dar mažiausiai dvejus metus. Gal ir daugiau, bet bent jau iki artimiausių olimpinių žaidynių ir pasižiūrėti, ar būtų galimybių ten patekti.

Aišku, sunku bus, bet tikrai norėčiau bent jau pabandyti. Dėl to kitas sezonas bus labai svarbus, stengsiuosi pasiruošti jam kuo geriau“, – žadėjo A. Golovkina.

Iki šiol aukščiausia jos pozicija Europos pirmenybėse buvo 16-a, užimta dar 2016 metais. Pernai Lietuvos atstovė praleido Senojo žemyno čempionatą dėl traumos.

Šeštadienį Kaune laisvąją programą demonstravo 24 solistės iš 33, pradėjusių pirmenybes.

Įtikinamai nugalėjo Loena Hendrickx. 24-erių belgė ketvirtadienį buvo geriausia trumpojoje programoje, po dviejų dienų kartelę išlaikė ir atlikdama laisvąją programą. Iš viso 213,25 balo surinkusi čiuožėja auksą pridėjo prie pernai pelnyto sidabro.

Du kartus ji yra lipusi ir ant pasaulio pirmenybių prizininkų pakylos.

Pernykštė čempionė Anastasija Gubanova iš Gruzijos antrąją varžybų dieną palypėjo pozicija aukštyn ir užėmė antrą vietą (206,52).

Ant trečio laiptelio smuktelėjo kita belgė Nina Pinzarrone (202,29) – asmeninį rekordą pagerinusiai 17-metei bronza yra pirmasis elitinėse suaugusiųjų varžybose pelnytas medalis.

Kitoms konkurentėms pasiekti 200 taškų žymos nepavyko. Latvė Sofja Stepčenko buvo 13-a (157,69), estė Nataly Langerbaur – 14-a (155,32).

Europos čempionatą vainikuos kova dėl šokių ant ledo apdovanojimų, į kuriuos pretenduoja ir trečią poziciją po ritminio šokio užimantys Allison Reed bei Saulius Ambrulevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)