29-erių sportininkė ietį toliausiai numetė pirmu bandymu – 59 m. Antru rezultatas krito iki 56,88 m, trečiu pavyko užfiksuoti 57,61 m.

„Pirmą metimą darai atsipalaidavęs, nes nori pasidaryti saugų rezultatą. Antras ir trečias metimas – iš to didelio noro išlenda techniniai niuansai, kurie mane sustabdo ir metimas gaunasi iš rankos, o ietis lekia sujungus visą kūną. Tai ir lėmė negerą rezultatą“, – po pasirodymo sakė ji.

Galutinėje įskaitoje L. Jasiūnaitė liko 14-a tarp 36 dalyvių, o į finalą žengė tik 12 ieties metikių. Tarp B atrankos dalyvių lietuvei pavyko užfiksuoti šeštą rezultatą.

Atrankoje triumfavo latvė Lina Muze-Sirma – 63,50 m. Finale bus ir kita kaimyninės šalies sportininkė Anete Kocina, su 61,27 m rezultatu likusi aštunta.

Patekimą į finalą garantavo 59,66 m nuotolis.

Šis rezultatas – tikras nusivylimas L. Jasiūnaitei, kuri prieš metus pasaulio čempionate JAV užėmė dešimtą vietą, o Tokijo žaidynėse liko septinta.

Prieš metus Oregone jos ietis skriejo net 63,80 m, o šio sezono geriausias pasiekimas – 61,57 m.

„Nesu patenkinta, neslėpsiu. Norėjau į finalą, bet ne visada susiklosto taip, kaip nori. Ne ta diena, technika nėra stabili šį sezoną. Daug niuansų. Per metus tiek daug pokyčių, tikriausiai taip ir turėjo būti – arba žiauriai gerai, arba taip. Dar liko pora startų ir rankų nenuleidžiu“, – pridūrė stipriausia šalies ieties metikė.

Kalbėdama apie pokyčius L. Jasiūnaitė omenyje turėjo trenerių kaitą po Tokijo žaidynių – tada ilgametę trenerę Teresę Nekrošaitę pakeitė lietuvių kilmės amerikietis Thomas Pukstys.

Sportininkei teko gyventi tarp Lietuvos ir JAV, o su specialistu dažniau dirbti nuotoliu.

„Labai geras žmogus, labai džiaugiuosi, kad padėjo man kritinėje situacijoje. Esu labai dėkinga jam. Treniruotės su kiekvienu treneriu kitokios, skirtingos, bet manau, kad naudingos. Požiūris į techniką, gyvenimą, sportą – daug platesnis“, – darbą su juo apibūdino L. Jasiūnaitė.

Dar viena Lietuvos viltis – kitas ieties metikas Edis Matusevičius.

„Nebus lengva. Čia pasaulis, ne Europa ir ne Lietuva. Sunku dėl karščio, bet stadiono danga labai gera. jeigu esi geroje sportinėje formoje ir greitas, tikrai gali realizuoti save“, – kolegos šansus atsargiai vertino L. Jasiūnaitė.

Gyvenimą Vengrijos sostinėje nuo ankstyvo trečiadienio ryto lėtina virš 30 laipsnių pakilęs temperatūros stulpelis – įdienojus ši dar kils penkiais punktais.

Jutiminė temperatūra – dar aukštesnė, todėl čempionato organizatoriai buvo priversti įvesti korekcijas į numatytą tvarkaraštį.