Į tokį aukštį pakeltą kartelę ji peršoko 3-iuoju bandymu (1.78/1-1.85/3-1.88/3-1.92/xxx).

Ji dar bandė peršokti į 192 cm pakeltą kartelę, tačiau visi trys bandymai buvo nesėkmingi.

Antrą vietą užėmė Turkijos atstovė Buse Savaskan (1.85 m), trečia – italė Aurora Vicini (1.85 m), kuriai šią poziciją lėmė daugiau išnaudotų bandymų įveikiant 1.82 m aukštį.

Sezono starte sausio pabaigoje vykusiose LLAF taurės varžybose A. Palšytė geriausiu bandymu peršoko 1.80 m aukštį.

„Nuo rudens įvyko pokyčių pasirengimo procese, nes prie trenerių komandos prisijungė Audra Gavelytė, kuri padeda ir asistuoja su šuoliais į aukštį. Papildomas žmogus ir jo pagalba prisidėjo prie pokyčių treniruotėse.

Turėjau jau tris stovyklas Palangoje, Turkijoje ir Pietų Afrikoje, kuriose dėliojausi tvirtus pagrindus sezonui. Pasiruošimas vyko sėkmingai, o sportinę formą parodys varžybos. Visi žinome, kad šie metai olimpiniai, todėl stengsiuosi daug dalyvauti ir rinktis svarbius reitingo taškus“, – kalbėjo Lietuvos rekordininkė A. Palšytė.

Keturiuose pasaulio uždarų patalpų čempionatuose dalyvavusi A. Palšytė dar prieš LLAF taurės varžybas neslepė, jog į Glazgą patekti bus itin sunku: „Žiemos varžybos labai aukšto rango, beprotiškai sunku papulti, o normatyvai aukštesni nei olimpinėse žaidynėse. Norint patekti į šį pasaulio uždarų patalpų čempionatą reikia įvykdyti 1.98 m normatyvą arba reitingavimo sistemoje patekti į dvyliktuką.

Sunku konkuruoti, bet jeigu viskas tvarkoje – negali žinoti, kas nutiks. Kartais rezultatai nustebina ne tik aplinkinius, bet ir patį sportininką. Lūkestis yra atstovauti Lietuvai aukščiausio rango varžybose ir čempionatuose.“

Pasak Europos uždarų patalpų čempionės ir Europos vicečempionės, artėjantis Europos čempionatas Romoje bus ankstyvas, todėl svarbu išlaikyti optimalią sportinę formą ilgą laiką.

Vienas iš tikslų – įvykdyti Europos čempionato normatyvą (1.92 m), o čempionate susirinkti daug reitingo taškų olimpinėms žaidynėms, kurios A. Palšytei gali būti jau ketvirtos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją