„Yra trys galimi tolesnių įvykių scenarijai. Pirmas - mes patys užsidarome ir, reikšdami protestą, nedalyvaujame tarptautinėse sporto varžybose.

Antras - mes visiškai pripažįstame savo kaltę ir sudaryti sandėrį su tyrėjais. Tiesiai šviesiai tariant, atiduodame pirštą nukąsti. Po to yra didelė tikimybė, kad mums nukąs ranką iki alkūnės (įskaitant 2014 metų Sočio žiemos olimpiados rezultatų anuliavimą ir 2018 metų pasaulio futbolo čempionato perkėlimą iš Rusijos į kitą valstybę).

Ir trečias - (norisi tikėti pats realiausias ir tenkinantis visus „žaidėjus“) - kompromisų ir nuolaidų pagalba Rusijai skiriama lygtinė bausmė su sąlyga, kad bus ištaisyti nurodyti trūkumai. Veikiausiai su tuo sutiks visos pusės“, - rašo J. Sliusarenka.

Rusija turi bendradarbiauti su Pasauline antidopingo agentūra (WADA) tam, kad šios šalies lengvaatlečiai galėtų dalyvauti 2016 metų Rio de Žaneiro olimpiadoje. Apie tai agentūrai „Reuters“ pareiškė Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) prezidentas Thomas Bachas.

„Manau Rusija bendradarbiaus tam, kad pasiektume progresą ir būtume tikri, jog Rusijos lengvosios atletikos federacija atitinka WADA reikalavimus. Tai būtina tam, kad rusų lengvaatlečiai dalyvautų 2016 metų olimpinėse žaidynėse“, - pabrėžė olimpinio judėjimo vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)