Pastaruosius porą metų „Arabela-Auga“ Pasaulio ir Europos čempionatuose finišuodavo šeštojoje pozicijoje, tad šiemet kėlė sau tikslą šią kartelę peržengti. Vis dėlto, kad pavyks iškovoti medalį nebuvo aišku iki paskutinių finalinės dienos kovos minučių.

„Po pirmų finalinės dienos lenktynių mes jau turėjome rezultatus, kad iš penktos vietos pakilome į ketvirtąją. Supratome, kad yra galimybė iškovoti trečiąją vietą, tačiau tam ne tik mes turėjome suplaukti gerai, bet ir pagrindiniai konkurentai – blogai. Tad iš dalies – mums pasisekė. Tos jachtos, su kuriomis konkuravome, yra sunkesnės ir prie silpno vėjo mes galime plaukti greičiau. Tas leido mums įgyti pakankamą pranašumą, kad bent tašku aplenktume konkurentus ir iškoptume į trečią vietą“, – po finišo dalinosi R. Šiugždinis.

Pasak jo, stabilų ir sėkmingą pasirodymą šiemet lėmė ir smarkiai patobulėjęs komandos darbas, gebėjimas vienas kitą suprasti iš pusės žodžio ir manevrus atlikti sklandžiai bei greitai.

R. Šiugždinis sveikino ir šių metų Pasaulio čempionus – Estijos „Sugar 3“ komandą, lenktyniaujančią tokiu pačiu laivu kaip ir „Arabela-Auga“.

„Per stiprų vėją mes su jais tikrai galėjome kovoti kaip lygūs su lygiais. Tačiau silpno vėjo sąlygomis kažkas tikrai buvo kitaip. Atrodo, laivai vienodi, tačiau šiandien „Sugar 3“ parodė, kad bent kol kas jiems tikrai niekas negali prilygti. Galbūt mūsų startai būdavo geresni, bet atsistoję į kursą distancijoje jie tikrai plaukė greičiau“, – konkurentų pranašumą pripažino R. Šiugždinis.

Lenktynių akimirka

Šių metų Pasaulio jūrinio buriavimo čempionate puikiai pasirodė ir kitos Lietuvos komandos. Stabiliai dešimtuke visą čempionatą besilaikiusi Karolio Janulionio vadovaujama „Keturių vėjų“ komanda galutinėje įskaitoje užėmė 7 vietą.

„Arabela-Auga“ bei „Keturi vėjai“ puikiai pasirodė ir vadinamojoje „Corinthian“ įskaitoje, kur varžosi komandos, savo sudėtyje neturinčios samdomų buriavimo profesionalų. „Arabela-Auga“ šioje įskaitoje iškovojo pirmąją, „Keturi vėjai“ – trečiąją vietas.

Paskutinės dienos lenktynėse 5 vietą užėmusi Algirdo Žižio vedama „TeKyla“ įgula galutinėje įskaitoje pateko į geriausių dvidešimtuką.

Didžioji dalis čempionate startavusių įgulų, nepaisant tikrai sudėtingų čempionato sąlygų – audringų, štorminių vėjų – sugebėjo patekti į auksinį laivyną (stipresniąją visų startuojančių dalyvių pusę). Galutinėje įskaitoje tarp beveik 70 dalyvių Tauro Rymonio „Dia“ užėmė 27, Sauliaus Pajarsko „Rhino“ – 29, Tomo Barakausko „Idefix“ – 35, Jurgio Janulionio „Tegu“ – 37, Aido Narbuto „Tango II“ – 39 vietas.

C grupėje čempionais tapo Estijos „Sugar 3“ komanda, vicečempionais – taip pat Estijai atstovaujanti „Matilda 4“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją