400 m bėgimo pusfinalyje 27-erių atletė užtruko 52,15 sek., atbėgo paskutinė, aštunta, o galutinėje rikiuotėje finišavo 24-a ir tarp devynių finalininkių neprasibrovė.

Iki finalo jai pritrūko daugiau nei 2 sekundžių.

Atrankoje M. J. Morauskaitė liko šalia olimpinio normatyvo, bet įlėkė į pusfinalį, pakeliui pagerindama ir geriausią asmeninį sezono rezultatą.

Modesta Justė distanciją įveikė per 51,06 sek. ir tarp 48 dalyvių užfiksavo 16 geriausią rezultatą. Ji 0,13 sek. pagerino asmeninį geriausią sezono rezultatą, o iki olimpinio normatyvo pritrūko vos 0,11 sek. Neįtikėtina, žinant tai, kad prieš mėnesį bėgikė net nežinojo, ar galės dalyvauti pasaulio čempionate.

„Didžiuojuosi ir džiaugiuosi savimi, – po pusfinalio sakė ji. – Emociškai buvau be proto rami, buvo apėmusi vidinė ramybė, kad šiais metais jau viršijau savo, trenerio lūkesčius ir nors kartą sau, kaip sportininkui, reikia leisti pasidžiaugti mažomis pergalėmis, mažais pasiektais siekiais. Buvo tikrai sunku, kovojau iki galo, bet nesu pasiruošusi ir aukščiausioje sportinėje formoje. Kovojau iki galo, džiaugiuosi, kad pasiekiau pusfinalį ir tai yra tik dar vienas laiptelis mano svajonės olimpinių žaidynių link.

Reikia leisti sau džiaugtis ir mėgautis tada, kai yra gerai, ir kai blogai. Sunkios akimirkos, sunkūs bėgimai duoda tą patirtį ir padeda save statyti kaip sportininkę ir asmenybę, paruošti save tam vieninteliam startui, kuris, tikiuosi bus Paryžiaus olimpinės žaidynės.“

M. J. Morauskaitei tai antrasis karjeroje pasaulio čempionatas. Prieš metus Oregone (JAV) ji taip pat pateko į pusfinalį, bet šiame parodė prastesnį laiką nei atrankoje ir užėmė 21-ą vietą.

Prieš pusfinalį ji dar susižeidė čiurną, tačiau traumai kaltės nevertė.

„Koja ištinusi ir mėlsta, bet vaistai ir adrenalinas neleido galvoti apie ją. Tai nebuvo priežastis – šiai dienai man dar per sunku kovoti su stipriausiomis atletėmis dvi dienas iš eilės. Praėjusiais metais palūžau psichologiškai, šiais metais buvau labai rami, tiesiog fiziškai nebuvau pajėgi bėgti“, – teigė ji.

M. J. Morauskaitė atidžiai sekė ir disko metikų kovą – jos bėgimo laikas sutapo su šios rungties finalu, kuriame Mykolas Alekna iškovojo pirmąjį medalį Lietuvos rinktinei, sudarytai iš 16 lengvaatlečių. Andrius Gudžius užėmė šeštą vietą.

„Kaip tik žiūrėjau paskutinį metimą, trečia vieta! Turės sidabrą, bronzą, po dviejų metų reikės aukso. Labai džiugu“, – trykšdama emocijomis linkėjimą M. Aleknai siuntė ji.